Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyświetlacz nie reaguje na dotyk A52s 5g

(Temat utworzony: 28-05-2023 09:24 PM)
1210 Wyświetlenia
jamsza95
Explorer
Opcje

Witam, mam pewien problem z moim A52s 5g. Raz na jakiś czas wyświetlacz nie reaguje na dotyk. Wyświetlacz działa, bo jeżeli używam przycisków to pojawia się wszystko na ekranie, tak samo jak np. ktoś dzwoni, są wszystkie animacje, ale nic nie mogę zrobić, ponieważ nie działa dotyk. Jedyna opcja to restart telefonu przy pomocy przycisków głośności i zasilania. Odczekanie dłuższej chwili również nic nie daje, tylko restart pomaga i później telefon chodzi tak jak powinien. Dodam, że sprawdzałem już czy to może być od szkła lub foli, ale na czystym wyświetlaczu również występuje ten problem. Czy ktoś miał podobny problem? 

MiPK5
Journeyman
Opcje
Witam mam problem z galaxy a53. Konkretnie chodzi o kłótnie między dotykiem a transmisją danych. Kiedy włączę transmisję danych mój dotykiem w telefonie wariuje i nie mogę klikać na ekran.zamiast klikać ekran przytrzymuje mi w określonym miejscu.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MiPK5, czy byłeś w serwisie, tak jak sugerowano Ci w tym wątku?

Alternatywnie możesz jeszcze spróbować zgłosić błąd w ten sposób wraz z logami systemowymi: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MiPK5
Journeyman
Opcje

Czy ktoś ma problemy z telefonem Galaxy A53 5G?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy mógłbyś napisać na czym polega problem i czy próbowałeś podejmować jakieś kroki celem wyeliminowania go?

MiPK5
Journeyman
Opcje
Chodzi o np. Problem z danymi komórkowymi, problem z dotykiem, problem z procesorem (wydajność), telefon jest zbugowany, aplikacje od samsunga są nie dopracowane np. Tryby i procedury. Próbowałem wyeliminować te problemy z pomocą samsung support i jedyne co mi polecili to resetować telefon codziennie, zrobic soft reset i wyczyścić pamięć podręczną aplikacji i wszystko zrobiłem
0 Like
MiPK5
Journeyman
Opcje
Cały czas jak tylko mogę to pisze do samsunga żeby coś z tym zrobili i jedyne co wiem to niby dostanę akutalizacje które to naprawią. Jedna dostałem to nic nie pomogła
0 Like
MiPK5
Journeyman
Opcje
Jedyne co w nim mogę polecić to aparat
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli jeszcze nie robiłeś to wykonaj hard reset urządzenia bez przywracania kopii zapasowej. Poniżej znajdziesz instrukcję.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

MiPK5
Journeyman
Opcje
Hard reset? I mówisz że to pomoże ?mogę spróbować
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Warto spróbować. Innego rozwiązania poza serwisem nie wymyślimy już na forum. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.