Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyświetlacz nie reaguje na dotyk A52s 5g

(Temat utworzony: 20-08-2022 11:56 AM)
20098 Wyświetlenia
jamsza95
Explorer
Opcje

Witam, mam pewien problem z moim A52s 5g. Raz na jakiś czas wyświetlacz nie reaguje na dotyk. Wyświetlacz działa, bo jeżeli używam przycisków to pojawia się wszystko na ekranie, tak samo jak np. ktoś dzwoni, są wszystkie animacje, ale nic nie mogę zrobić, ponieważ nie działa dotyk. Jedyna opcja to restart telefonu przy pomocy przycisków głośności i zasilania. Odczekanie dłuższej chwili również nic nie daje, tylko restart pomaga i później telefon chodzi tak jak powinien. Dodam, że sprawdzałem już czy to może być od szkła lub foli, ale na czystym wyświetlaczu również występuje ten problem. Czy ktoś miał podobny problem? 

40 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jamsza95  Witam 

Może być to problem z wyświetlaczem a dokładniej z dotykiem. Jak to się dalej będzie powtarzało Może być potrzebna wizyta w serwisie. 

0 Like
VamosRafa
First Poster
Opcje
Wejdź w w klawiature, wpisz *#0*# i pojawi sie opcja sprawdzenia rzeczy w telefonie. Zobacz czy tam jest wszystko ok
0 Like
McFap
Pioneer
Opcje
Ja bym zaczął od przywrócenia ustawień fabrycznych, później faktycznie serwis zostaje.
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Dokladnie reset do ustawien fabrycznych jesli nie pomoze to serwis
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podaję instrukcję do wykonania hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
MaroLewy
Navigator
Opcje
Hej, wyłącz ustawienie "ochrona przed przypadkowym dotknieciem", ta opcja nie działa prawidłowo i powoduje podane przez Ciebie problemy. Po wyłączeniu tej opcji powinno być lepiej.
0 Like
Flamingo_
Voyager
Opcje
To dziwne bo ja mam tą funkcję włączoną i jeszcze takiego problemu nie mam (S20 FE 5G)
0 Like
MiPK5
Journeyman
Opcje
Witam 
Od nowości Mam problem z dotykiem w telefonie samsung galaxy A53 5G. Gdy przesuwam lub naciskam w jakiś punkt na ekranie telefon odczytuje to jako przytrzymanie lub dwukrotne naciśnięcie. Kiedy chce sprawdzic dlaczego tak sie dzieje ( przesuwajac, dotykając wszędzie) nagle wszystko jest ok ale telefon robi sie ciepły w górnej części. Tak jakby musiał sie rozgrzać. Telefon mam od miesiąca i nie chciałbym już oddawać go na gwarancję. Napisałem do supportu samsunga polecili mi coś takiego jak "wipe cache partition" i to nie pomogło, a później odesłali mnie do serwisu. Osobiscie pogrzebałem w ustawieniach, włączałem i wyłączałem funkcje ale to nic nie dało. Resetowałem telefon nadal nic,Softreset- dalej nic. Czy ktoś ma jakiś inny pomysł jak to naprawić lub coś wyłączyć? 

Z góry dziękuję 

0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Skoro robiles wipe cache i reset fabryczny to jedynie wizyta w serwisie pozostaje.