Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoistne resetowanie A53

(Temat utworzony: 27-05-2022 10:44 AM)
9784 Wyświetlenia
Members_1WUNqBb
First Poster
Opcje

Hej, szukam rozwiązania problemu jakim jest resetowanie się nowego telefonu A53, który użytkuję de facto dopiero od tygodnia. Dzieje się tak podczas rozmowy, użytkowania i wówczas wyskakuje czarny ekran, pojawia się ekran Samsung Galaxy i przechodzi do propozycji odblokowania ekranu. 

W trakcie ładowania trzykrotnie dochodziło do pełnego resetu z koniecznością wpisania pinu do karty SIM.  

Niestety nigdy nie miałam takich problemów z telefonem i nie wiem czy to może być wina aktualizacji sprzed kilku dni, czy jest to coś większego..

Będę wdzięczna za pomoc!

70 Odpowiedzi
Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Niestety problem powrócił...Ale dziś gdy uruchomiłam mężowi aplikację members bo chciałam z jego telefonu właśnie zrobić po prostu diagnostyke urządzenia to tak jakby urządzenie samo wykryło i zakomunikowalo że jest jakiś błąd bo wyskoczył komunikat (na szybko nie zapamiętałam treści ale chodziło coś o to właśnie że w ciągu ostatnich dni telefon często się restartowal ) i czy wyraża zgodę na wysłanie raportu o błędach i udostępnieniu jakiś logow czy coś tam (dokładnie nie pamiętam jak to było opisane) . Tak więc zgłoszenie zostało wysłane do tego jakiegoś tam raportu . Teraz pytanie czy to coś da?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Raczej nic to Pani nie da, dlatego że system w telefonie ma za dużo błędów. Ja bym Pani polecał zrobić pełny reset telefonu beż przywracania kopii zapasowej, żeby wykluczyć tego typu błędy.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samo wysłanie raportu nie spowoduje, że telefon przestanie się restartować. Jeżeli jeszcze nie był wykonywany hard reset to moim zdaniem nadszedł czas. Wskazówki znajdziesz w poniższym wątku.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Basia1994
Troubleshooter
Opcje
Dzięki. Musze niestety jednak wykonać
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Napisz czy przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło rozwiązać problem.

0 Like
Acotosia
First Poster
Opcje

Telefon wczoraj po prostu sam się wyłączył i włączył. Uznałam, że to może kwestia przegrzania. Dzisiaj jednak po wrzuceniu postu na Facebooka telefon się wyłączył i nie mogłam przez długi czas go włączyć. Po przytrzymaniu przycisku bocznego i ściszania przez 10 sekund telefon się uruchomił, ale zaczął się włączać i wyłączać na zmianę. Po powtórzeniu zabiegu ciągle widać logo Samsunga i nic się nie da zrobić. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne z poziomu Android Recovery. Wskazówki znajdziesz w poniższym wątku:

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Acotosia
First Poster
Opcje

Próbowałam i po prostu wyświetla się logo Samsunga. Obawiam się, że pozostaje tylko oddanie do naprawy 😕

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku pozostaje wizyta w punkcie serwisowym.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@sggsgsgsgdg, czy po hard resecie wgrywałeś kopię zapasową danych?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like