Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoistne resetowanie A53

(Temat utworzony: 27-05-2022 10:44 AM)
9654 Wyświetlenia
Members_1WUNqBb
First Poster
Opcje

Hej, szukam rozwiązania problemu jakim jest resetowanie się nowego telefonu A53, który użytkuję de facto dopiero od tygodnia. Dzieje się tak podczas rozmowy, użytkowania i wówczas wyskakuje czarny ekran, pojawia się ekran Samsung Galaxy i przechodzi do propozycji odblokowania ekranu. 

W trakcie ładowania trzykrotnie dochodziło do pełnego resetu z koniecznością wpisania pinu do karty SIM.  

Niestety nigdy nie miałam takich problemów z telefonem i nie wiem czy to może być wina aktualizacji sprzed kilku dni, czy jest to coś większego..

Będę wdzięczna za pomoc!

70 Odpowiedzi
LukaszW
Expert
Opcje

@Members_1WUNqBbwykonaj proces Wipe Cache Partition z poradnika @mirudo24 :smiling-face: Oto link do filmu.

Gregor19992
First Poster
Opcje
Niestety przez to że wspominiany telefon nie funkcjonuje dluzej bez restartu niz 1-2min nie mam mozliwosci wykonania procesu Wipe Cache Partition. Odpisuje na Pana porade z drugiego, zakupionego w tym samym czasie a53 w ktorym problem nie wystepuje.... czy sa inne mozliwe przyczyny takiego problemu?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obawiam się, że w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Crab2
Journeyman
Opcje
Dziś spotkała mnie bardzo nieciekawa sytuacja odpalając aplikację samsung members zcrashowała mi ona wraz z całym androidem(szczerze wątpie by miało to związek z apką). Taką sytuację miałem już parę razy, że podczas korzystania w randomowych momentach device restartował się, tylko tym razem telefon nie był się w stanie ponownie uruchomić. Musiałem wywaliś jakieś dane w menu odzyskiwania by odpalić device w trybie awaryjnym i zrobić factory reset(opcja wyłączenia trybu awaryjnego failowała przy ponownym uruchomieniu i zalecała factory reset). Temat samoczynego restartu A53 5G gdzieś już widziałem tutaj na forum(ale nie mogę teraz znaleść) i był tam potencjalny fix z tego pamiętam na zmianę jakiegoś parametru czy może pliku w android > data, jak by ktoś podesłał byłoby bardzo miło 😀. Podczas pisania tej wiadomości ponownie wystąpił ten problem i dla przypomnienia samsung poznaje, że doszło do niepoprawnego uruchomienia telefonu i wysyłam dane diagnostyczne jak coś  🤔 
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma sensu się w to bawić. Jeśli telefon został przywrócony do ustawień fabrycznych i nadal sie restartuje to usterka śmiało nadaje się na serwis. Udaj się do jednego z autoryzowanych serwisów Samsunga I wykonaj diagnozę. Być może problem nie leży w software, a w hardware.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy po przywróceniu ustawień fabrycznych wgrywałeś kopię zapasową? Jeżeli tak to ponownie zresetuj telefon, ale tym razem nie przywracaj kopii. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy.

Crab2
Journeyman
Opcje
Nie, po restarcie do fabrycznych nie wgrywałem kopii zapasowej.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym, zgodnie z tym co napisał @Edys075.

GalaxyA53_5G
Apprentice
Opcje
Od jakiegoś czasu mój telefon (Galaxy A53 5G) wyłącza i włącza się bez powodu. 
Z początku myślałem że procesor jest zbyt bardzo nagrzany. Jednak po pewnym czasie gdy się ochłodził dalej mam problem z wyłączeniem i włączeniem bez powodu