Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wypalony ekran i problemy z systemem

(Temat utworzony: 14-08-2022 09:43 PM)
2605 Wyświetlenia
Szymon04
Explorer
Opcje
Od 8 miesięcy korzystam z Galaxy A52s 5G, który kupiłem w ramach abonamentu w Orange. Niestety, niedawno zauważyłem że na górze wyświetlacza "odbiły" się powiadomienia z różnych aplikacji oraz ikony systemowe typu godzina, bateria, itd. Ponadto zauważam problemy z panelem dotykowym (źle interpretuje komendy, klawiatura notorycznie nie wychwytuje wpisywanych liter) oraz błędy w oporgramowaniu, w szczególności powtarzający się komunikat o błędzie kamery. Zaznaczam, że system jest aktualny (poprawki są z lipca). Czy ktoś ma/miał już podobny problem w A52s? Bo zaczynam mieć wrażenie, że konieczne będzie wysłanie telefonu do serwisu w ramach gwarancji, ale trochę mnie przeraża, że po 8 miesiącach dzieje się coś takiego...
Z góry dziękuję za pomoc i wyrażenie swojej opinii!
66 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Szymon04 Witam. Domyślam.sie ze intensywnie używasz telefonu skoro wypalił się juz ekran? W takim przypadku konieczna będzie jego wymiana.
Szymon04
Explorer
Opcje
Hmmmm, przyznaję bez bicia że powiadomień mam całkiem sporo ale nie wiem czy 3 godziny dziennie to aż tak wysoki wynik ;))
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To jest Amoled co prawda z super kolorami, ale niestety potrafi się wypalać i to jest jego wada.
Szymon04
Explorer
Opcje
No cóż, to w takim razie udam się do serwisu i oddam telefon na gwarancję. Dzięki za odpowiedź!
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Jedyne wyjście. Za moich czasów pracy w serwisie takie przypadki były naprawiane na gwarancji. Potem Samsung diametralnie to zmienił bo było za dużo fałszywych zgłoszeń. Myślę że dużo będzie zależeć od samego serwisu jak podejdzie to twojej sprawy? Mam nadzieję że będzie ok.
Szymon04
Explorer
Opcje
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Na szczęście jako telefon zastępczy czeka na mnie Galaxy S10e (co prawda z zepsutą baterią, ale jednak dalej jest to niezły telefon) więc dam sobie radę. Jak tylko wrócę z wakacji to oddam telefon do naprawy, nie robiłem z nim niczego "niedobrego" więc mam nadzieję że wszystko się uda :))
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Też Ci tego życzę, pamiętaj ze jeśli serwis by Ci odrzucił gwarancje możesz jeszcze wysłać do CCS
Szymon04
Explorer
Opcje
Ok, będę pamiętać na pewno :))
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Powodzenia z telefonem i daj znać jak poszła naprawa? Pozdrawiam