Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[A70] - Automatyczne odbieranie MMS

(Temat utworzony: 09-05-2023 11:37 AM)
355 Wyświetlenia
Greegor
First Poster
Opcje

Witam

Proszę o pomoc

Zakupiłem A70 i po przesiadce z Xiaomi nie działa wysyłania i odbieranie MMS.
Punkty dostępowe ustawione poprawnie .
Działają tylko jak jest uruchomiona transmisja danych komórkowych a automatycznie nie.

Jak to naprawić ?

Co i gdzie ustawic?

Telefon nie jest od żadnego operatora , Karta SIM z Lajt Mobile

0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Greegor, na forum pojawiło się już kilka wątków na temat odbierania wiadomości MMS. Nie zawsze dane pakietowe są automatycznie aktywowane w momencie nadejścia wiadomości multimedialnych. Wszystko zależy od posiadanego wariantu telefonu oraz karty SIM. Nieco więcej informacji znajdziesz w poniższych wątkach:

luksusPl
Journeyman
Opcje
Użytkownicy samsungów w sobotę mogłem odbierać oraz wysyłać MMS bez włączania internetu od wczoraj pojawia się taki komunikat próbowałem wszystko jest ktoś wstanie pomóc?

image

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@luksusPl Nigdy nie dało się pobierać mms-ów bez włączonej transmisji danych. Zdaje się, że korzystasz z aplikacji do SMS Google. Opcję automatycznego pobierania MMSów znajdziesz tutaj:

Wiadomości > ikona profilu u góry po prawej stronie > Ustawienia > Zaawansowane > Automatycznie pobieraj MMSy (włącz).

luksusPl
Journeyman
Opcje
Mam tak od samego początku Screenshot_20230509_113439_Messages.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@luksusPl A spróbuj włączyć tę usługę dla roamingu - być może jesteś poza natywnym, zasięgiem swojej sieci. Ewentualnie wypróbuj wbudowaną apkę do wiadomości od Samsunga.

0 Like
luksusPl
Journeyman
Opcje
Robiłem wszystko co mogłem znaleźć w internecie na ten temat dalej to samo dziękuję za pomoc
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@luksusPl Tak czy siak transmisję danych musisz mieć włączoną, bo inaczej nie wyślesz zdjęć MMS-em. Nawet przez WiFi nie wyślesz MMS-a. Do tego konieczne są dane komórkowe.

0 Like