Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

samsung galaxy A32 5g - MMSy grupowe

(Temat utworzony: 27-11-2021 08:56 PM)
1754 Wyświetlenia
lotusik
First Poster
Opcje

Witajcie,

mam zapytanie/problem.

Wysłałem dziś mms grupowy ze zdjęciem do 12 adresatów i wszystko ok poszło. Po chwili okazało się, że jeden z adresatów odpisując udało mu się odpisać także do wszystkich tych do których ja wysłałem, a pozostali nie mieli takiej opcji i widzieli tylko mój numer. Dodam, że jego telefon to  note9. Nie ukrywam, że bardziej wolałbym, żeby działało to w sposób taki, żeby inni nie widzieli nr telefonów innych z grupy. Czy miał ktoś taki przypadek? Czy ja coś mam ustawić? Dziękuję za odpowiedzi. Pzdr

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lotusik Przejdź do: Wiadomości -> Trzy kropki -> Wyślij wiad. indywidualne -> Wybierz odbiorców -> Gotowe -> Wyślij wiadomość. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lotusik Przejdź do: Wiadomości -> Trzy kropki -> Wyślij wiad. indywidualne -> Wybierz odbiorców -> Gotowe -> Wyślij wiadomość. 

lotusik
First Poster
Opcje

Niestety tak właśnie robię, ale po dodaniu zdjęcia jak chcę wysłać pisze mi coś takiego:

"Aby wysłać wiadomość MMS w tej rozmowie grupowej, przejdź do ustawienia rozmowy, a następnie włącz rozmowę grupową."

Jak w menu wiadomości włączę opcję "Rozmowa grupowa" to wtedy wysyła i ok, ale właśnie wszyscy nie mają widoczności innych numerów do których wysłałem, a ten jeden kolega ma.

0 Like
Members_vXXH712
First Poster
Opcje

Mam ten sam problem , odbiorcy niektórych modeli telefonów widzą moja wiadomość tekstową wraz z numerami czyli widzą numery tel. Wszystkich odbiorcow . Co robić??? Problem próbują mi od 2 miesięcy rozwiązać konsultanci samsunga bezskutecznie 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_vXXH712 Sprawdź, czy masz włączone funkcje czatu - one mogą powodować takie właśnie zachowanie i trzeba je po prostu wyłączyć i nie uruchamiać - bez względu czy korzystasz z aplikacji do SMSów od Samsung czy od Google.

Jeżeli masz taką możliwość możesz też przesłać raport o błędach poprzez aplikację Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach. Najlepiej przesłać takie zgłoszenie w przeciągu około 5 minut od wystąpienia problemu.

aniapil
First Poster
Opcje

Witam, każdy wysłąny do mnie mms dostaję jako mms grupowy, w którym mam komunikat: "nadawca X utworzył tego mmsa grupowego z użytkowanikami Ty i adresat(czyli znów ja). Później taki mms nie wyświetla się w historii konwersacji z nadawcą, tylko osobno co utrudnia mi wyszukiwanie danych. Jak mogę to zmienić?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@aniapil Obawiam się, że nie możesz. To nadawca musi wyłączyć MMSy grupowe, inaczej rozmowy będą kategoryzowane w ten sposób.