Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

[A55 5G] Używanie naraz SIM, eSIM i karty SD

(Temat utworzony: 25-01-2025 08:59 PM)
553 Wyświetlenia
JoshSingleton4
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

tak jak w temacie jestem zainteresowany tym, czy w telefonie Samsung Galaxy A55 5G 8/128 można jednocześnie korzystać z karty microSD, jednej fizycznej karty SIM oraz jednego eSIMa.

Czy może używanie eSIMa blokuje hybrydowy slot?

Jeśli zaś konfiguracja SIM + eSIM + microSD jest możliwa, to czy można mieć więcej niż jedną kartę eSIM, czyli na przykład:
SIM + 2 x eSIM + microSD itd.

Pozdrawiam.

13 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Dzień dobry. W tym modelu można mieć 1 fizyczną karte SIM i eSIM gdzie obie będą aktywne. W tym modelu nie ma już slotu na kartę microSD. W tym modelu można przechowywać więcej niż jedną karte eSIM ale tylko jedna będzie aktywna.
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Wiatrak24 oczywiście że ma slot na kartę Microsd i powinna działać w konfiguracji sim+esim+microsd1737832590404.jpg
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dzień dobry, w tym modelu można włożyć kartę nanoSIM i MicroSD + wirtualna eSIM.
JoshSingleton4
Journeyman
Opcje

Wydaje mi się, że ma slot hybrydowy.

0 Like
JoshSingleton4
Journeyman
Opcje

Powinna?
Dlatego jestem ciekaw, czy ktoś to już testował.

0 Like
JoshSingleton4
Journeyman
Opcje

Rozumiem, dziękuję za informację, choć nie ukrywam, że byłbym wdzięczny za screeny, które to pokazują.

A czy można aktywować dwie lub więcej eSIM w tym samym czasie mając jedną fizyczną kartę SIM oraz microSD?

0 Like
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Można mieć aktywną tylko jedną kartę eSIM jednocześnie. Dodatkowo zwykła nanoSIM i MicroSD.
JoshSingleton4
Journeyman
Opcje

To wyczerpuje moje pytania.

Nadal jednak byłbym zainteresowany zobaczeniem jakichś zrzutów ekranów/filmu.
Nie ukrywam, że oglądałem parę filmów i ludzie wsadzali po dwie karty SIM i próbowali aktywować eSIM lub inne oczywiste kombinacje - straciłem trochę wiarę, więc przyszedłem na to forum uzyskać odpowiedzi.

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
@JasiuTV, @Drd0 Racja mój błąd. Dzięki za poprawke.
0 Like