Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zasięgiem

(Temat utworzony: 22-01-2025 07:51 PM)
287 Wyświetlenia
Damien333
First Poster
Opcje
Witam wczoraj przyszedł do mnie telefon Samsung galaxy A55 zakupiony na morele. Co do telefonu nie mam nic do zarzucenia działa wszystko perfekcyjnie niestety znalazłem jedyna nieścisłość, która mi przeszkadza w codziennym użytkowaniu notoryczne spadki zasięgu w domu mam wrażenie że telefon czasami wariuje bo w tym samym pomieszczeniu czasami łapie mi 4 kreski bądź 5 kresek sygnału a czasem potrafi zejść do 2 albo do jednej kreski czytałem że z tym modelem telefonu czasami tak się zdarzy. Nie jest to błąd karty sim została prawidłowo włożona oraz testowana na starszym urządzeniu na starszym bez zarzutów wszędzie dobry zasieg. Szkoda, ponieważ dobrze korzysta mi się z tego urządzenia lecz beż zasięgu oraz internetu poza domem trochę średnio nie korzystać miał ktoś już taki sam problem mógłby prosze pomoc. I pytanie do supportu lepiej zwrócić urządzenie czy jeszcze spróbować oddać na przegląd jakiś lub serwis
0 Like
6 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam proszę zresetować ustawienia sieci komórkowej. Ustawienia --> Zarządzanie ogólne --> Resetowanie --> Resetuj ustawienia sieci komórkowej.
0 Like
Damien333
First Poster
Opcje
Hej już to robiłem dalej nic
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
W takim razie możesz jeszcze spróbować wykonać zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
A co to za "nieścisłość"? Btw. Nieruchomy telefon co pewien czas przelogowuje się z jednego BTS'a do innych - stąd wynika różna moc sygnału, a nawet zmiana pasma... To jedna z możliwych przyczyn.
0 Like
kaRolkaaaw
Journeyman
Opcje
W tym telefonie to chyba już standard, że jest problem z zasięgiem. Też borykam się z tym problemem.
Robiony był reset ustawienia sieci komórkowej, reset Wipe cache partition. Była nawet próba z kartami z innej sieci, nie wspominając już o wymianie karty SIM.
Telefon był nawet w serwisie, ale oczywiście nic nie było zrobione w tej sprawie.
Problem był również zgłoszony do operatora sieci, ale po ich stronie jest wszystko ok.
Już załamuje ręce, bo chce korzystać normalnie z telefonu, a nie mogę tego robić, bo gubi zasięg.
0 Like
kaRolkaaaw
Journeyman
Opcje
Dodam, że jest to ewidentnie problem z telefonem, gdyż w starym telefonie ta sama karta działa bez zarzutu. Nie wiem tylko jak w końcu dotrzeć do pracowników serwisu Samsung, by zrozumieli, że wina nie leży po stronie operatora. Zresztą jest nas tutaj wielu z tym problemem i nie wszyscy mają tego samego operatora.
0 Like