Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czas pracy na baterii

(Temat utworzony: poniedziałek)
110 Wyświetlenia
Gumiś017
Apprentice
Opcje
Witajcie, posiadam Galaxy A54 8/128gb od 11.04.2024 ogólnie telefon bardzo fajny ale wydaje mi się że coś jest włączone fabrycznie że tak zjada mi baterię. W telefonie innej marki posiadającym te same aplikacje tą samą ilość powiadomien ten sam zasięg I wszytko inne nawet pojemność baterii to tamten wytrzymuje nawet o 5h dłużej.
Mam wyłączone powiadomina z aplikacji których powiadomienia mi nie potrzebne. Aplikacji pousypiane
Korzystam z funkcji ochrona baterii i tak korzystam z 120hz ekranu, 5g bo za to płaciłem kupujac ten telefon i tylko w samsungu ta bateria szybko ubywa.. jakieś rady jak wydłużyć czas pracy na baterii?
0 Like
4 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

asziatko
Apprentice
Opcje

@mirudo24 zapytam... po wykonaniu wipe cache partition na pewno nie są usuwane żadne dane, ustawienia czy też usuwane aplikacje - po ponownym uruchomieniu wszystko będzie tak jak było?.

Co jest usuwane poprzez opcję wipe cache partition?.

Pytam z racji że również bym wykonał na swoim Galaxy A52s 5G usuwanie pamięci podręcznej. 

---
W Kontakcie,
Artur
0 Like
Gumiś017
Apprentice
Opcje
Z tego co wiem to dane nie są usuwane . Usuwa jedynie niepotrzebne śmieci itp chyba
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dane użytkownika pozostają nienaruszone. Zabieg usuwa wyłącznie dane z partycji cache, do której użytkownik i tak nie ma dostępu.