02-12-2021 04:08 PM
Cześć,
prośba o informację jak w A52S 5G zmienić dźwięk powiadomień.
W Ustawienia->Dźwięk i wibracja > Dźwięk powiadomienia mogę ustawić tylko powiadomienia dla Sim 1 i Sim 2.
W Ustawienia->Aplikacje-> aplikacja ->Powiadomienia nie mam możliwości zmiany dźwięku powiadomień, a jedynie czy są one dozwolone czy nie.
Dodatkowo, czy w tym telefonie mogę sterować wibracją połączenia? W Ustawienia->Dźwięk i wibracje->Intensywność wibracji jest tylko 'Interakcja dotykowa', brak możliwości zmiany wibracji przy połączeniach.
Dziękuję, pozdrawiam
Marcin
02-12-2021 04:59 PM — edytowano 02-12-2021 05:00 PM
@Marcin110 Dzień Dobry
Jeśli chodzi o wibracje to wszystkie dostepne opcje znajdzie Pan w Ustawinia > dźwięki i wibracja > Sterowanie dziękiem/wibracją.
02-12-2021 11:29 PM
03-12-2021 08:25 AM
Dziękuję za informację.
Tych zakładki Dźwięk dla konkretnej aplikacji nie ma u mnie. W Ustawienia-Powiadomienia-Styl wyskakujących powiadomień dostępne są tylko dwie opcje - Skrót oraz Szczegół. Domyślnie miałem 'Skrót'. Po zmianie na 'Szczegół' nie widzę zakładki 'Dźwięk' w ustawienia -> aplikację-> konkretną aplikacja-> rodzaj powiadomienia.
Dziękuję, pozdrawiam
Marcin
03-12-2021 08:58 AM
@Marcin110 to co napisał @YOX ustawienia -> aplikację-> konkretną aplikacja nie masz tego podaje zdjęcia dla wiadomości.
03-12-2021 09:14 AM
OK, dziękuję, już widzę, mylące są te suwaki włączające / wyłączające (np. Wiadomości - Powiadomienia- Nowe wiadomości) - wyglądają, że tylko włączają / wyłączają, a dopiero po kliknięciu na nie pojawiają się dodatkowe opcje.
A czy da się centralnie ustawić dźwięk powiadomienia dla wszystkich aplikacji na raz, tak aby nie było potrzeby ustawiać tego dla każdej z osobna? Ewentualnie czy da się ustawić jeden dźwięk powiadomienia dla danej aplikacji centralnie (np. dla MS Teams), bez potrzeby ustawiania dla każdej z aktywności/opcji w aplikacji z osobna (Rozmowy/Kanały/Czaty, etc)?
Dziękuję, pozdrawiam
Marcin
03-12-2021 09:32 AM — edytowano 03-12-2021 09:40 AM
Jeśli chodzi o powiadomienia dla wszystkich aplikacji ma być ten sam dźwięk wystarczy zmienić tutaj. Jak mają być różne dźwięki to trzeba osobno ustawiać dla każdej aplikacji.
03-12-2021 02:18 PM
@Marcin110 napisał(a):
Dodatkowo, czy w tym telefonie mogę sterować wibracją połączenia? W Ustawienia->Dźwięk i wibracje->Intensywność wibracji jest tylko 'Interakcja dotykowa', brak możliwości zmiany wibracji przy połączeniach.
Można zmienić wzór wibracji dla wszystkich połączeń lub tylko dla wybranych kontaktów
Ustawienia --> Dźwięki i wibracja --> Wzór wibracji połączenia
Kontakty --> wybierasz dany kontakt --> Edytuj --> Wyświetl więcej --> Wzór wibracji połączenia
03-12-2021 03:52 PM
Dzięki. W 'Dźwięk powiadomienia' widzę tylko 'SIM1' i SIM2, dla których ustawiłem dźwięki, a mimo to z aplikacji, np MS Teams przy powiadomieniach jest 'grany' jeszcze inny dźwięk. Jak mogę zmienić domyślny dźwięk powiadomienie w tej sytuacji?
Pozdr
Marcin
03-12-2021 10:58 PM
@Marcin110 Już podaliśmy wszystkie możliwości ustawienia dzięków.