Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

samsung a52s 5g dźwięk powiadomień & wibracje

(Temat utworzony: 02-12-2021 04:08 PM)
7657 Wyświetlenia
Marcin110
Apprentice
Opcje

Cześć, 

prośba o informację jak w A52S 5G zmienić dźwięk powiadomień.

W Ustawienia->Dźwięk i wibracja > Dźwięk powiadomienia mogę ustawić tylko powiadomienia dla Sim 1 i Sim 2.

W Ustawienia->Aplikacje-> aplikacja ->Powiadomienia nie mam możliwości zmiany dźwięku powiadomień, a jedynie czy są one dozwolone czy nie.

Dodatkowo, czy w tym telefonie mogę sterować wibracją połączenia? W  Ustawienia->Dźwięk i wibracje->Intensywność wibracji jest tylko 'Interakcja dotykowa', brak możliwości zmiany wibracji przy połączeniach. 

Dziękuję, pozdrawiam

Marcin

34 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin110  Dzień Dobry

Jeśli chodzi o wibracje to wszystkie dostepne opcje znajdzie Pan w Ustawinia > dźwięki i wibracja > Sterowanie dziękiem/wibracją.

Screenshot_20211202-165844_Settings.jpg

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Co do powiadomień, to wchodzimy w ustawienia -> aplikację-> konkretną aplikacja-> rodzaj powiadomienia -> dźwięk.

PS: Jeżeli nie będzie zakładki dźwięk , to należy zmienić styl powiadomienia na dźwięk lub dźwięk i wyskakujące okno.
Marcin110
Apprentice
Opcje

Dziękuję za informację. 

Tych zakładki Dźwięk dla konkretnej aplikacji nie ma u mnie. W Ustawienia-Powiadomienia-Styl wyskakujących powiadomień dostępne są tylko dwie opcje - Skrót oraz Szczegół. Domyślnie miałem 'Skrót'. Po zmianie na 'Szczegół' nie widzę zakładki 'Dźwięk' w ustawienia -> aplikację-> konkretną aplikacja-> rodzaj powiadomienia.

Dziękuję, pozdrawiam

Marcin

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin110 to co napisał @YOX  ustawienia -> aplikację-> konkretną aplikacja nie masz tego podaje zdjęcia dla wiadomości.

Screenshot_20211203-085503_Settings.pngScreenshot_20211203-083404_Settings.pngScreenshot_20211203-083416_Settings.pngScreenshot_20211203-083424_SecSoundPicker.png

Marcin110
Apprentice
Opcje

OK, dziękuję, już widzę, mylące są te suwaki włączające / wyłączające (np. Wiadomości - Powiadomienia- Nowe wiadomości) - wyglądają, że tylko włączają / wyłączają, a dopiero po kliknięciu na nie pojawiają się dodatkowe opcje.

A czy da się centralnie ustawić dźwięk powiadomienia dla wszystkich aplikacji na raz, tak aby nie było potrzeby ustawiać tego dla każdej z osobna? Ewentualnie czy da się ustawić  jeden dźwięk powiadomienia dla danej aplikacji centralnie (np. dla MS Teams), bez potrzeby ustawiania dla każdej z aktywności/opcji w aplikacji z osobna (Rozmowy/Kanały/Czaty, etc)?

Dziękuję, pozdrawiam

Marcin

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli chodzi o powiadomienia dla wszystkich aplikacji ma być ten sam dźwięk wystarczy zmienić tutaj. Jak mają być różne dźwięki to trzeba osobno ustawiać dla każdej aplikacji.

Screenshot_20211203-092133_Settings.pngScreenshot_20211203-092200_SecSoundPicker.pngScreenshot_20211203-092152_SecSoundPicker.png

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin110  napisał(a):

Dodatkowo, czy w tym telefonie mogę sterować wibracją połączenia? W  Ustawienia->Dźwięk i wibracje->Intensywność wibracji jest tylko 'Interakcja dotykowa', brak możliwości zmiany wibracji przy połączeniach. 

Można zmienić wzór wibracji dla wszystkich połączeń lub tylko dla wybranych kontaktów

Ustawienia --> Dźwięki i wibracja --> Wzór wibracji połączenia

Kontakty --> wybierasz dany kontakt --> Edytuj --> Wyświetl więcej --> Wzór wibracji połączenia

Marcin110
Apprentice
Opcje

Dzięki. W 'Dźwięk powiadomienia' widzę tylko 'SIM1' i SIM2, dla których ustawiłem dźwięki, a mimo to z aplikacji, np MS Teams przy powiadomieniach jest 'grany' jeszcze inny dźwięk. Jak mogę zmienić domyślny dźwięk powiadomienie w tej sytuacji?

Pozdr

Marcin

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marcin110  Już podaliśmy wszystkie możliwości ustawienia dzięków.