02-12-2021 04:08 PM
Cześć,
prośba o informację jak w A52S 5G zmienić dźwięk powiadomień.
W Ustawienia->Dźwięk i wibracja > Dźwięk powiadomienia mogę ustawić tylko powiadomienia dla Sim 1 i Sim 2.
W Ustawienia->Aplikacje-> aplikacja ->Powiadomienia nie mam możliwości zmiany dźwięku powiadomień, a jedynie czy są one dozwolone czy nie.
Dodatkowo, czy w tym telefonie mogę sterować wibracją połączenia? W Ustawienia->Dźwięk i wibracje->Intensywność wibracji jest tylko 'Interakcja dotykowa', brak możliwości zmiany wibracji przy połączeniach.
Dziękuję, pozdrawiam
Marcin
16-02-2022 07:28 PM
Dzień dobry,
W moim telefonie przy próbie zmiany dźwięku wiadomości SMS wchodząc przez ustawienia -> aplikacje-> wiadomości-> wiadomości ustawienia pojawia się takie okno.
Nie ma tu możliwości ustawienia odrębnego dźwięku dla SMS, a jedynie zezwolenie na dźwięk standardowy i wibrację. Co powinienem zrobić w takiej sytuacji?
Pozdrawiam
16-02-2022 09:07 PM
@radoszej Wypróbuj ten sposób: Ustawienia -> Powiadomienia -> Wiadomości -> Nowe wiadomości -> Dźwięk.
16-02-2022 09:55 PM
16-02-2022 10:01 PM
@radoszej A jakiej aplikacji od wiadomości korzystasz, Samsung czy Google?
16-02-2022 10:17 PM
16-02-2022 10:45 PM
@radoszej Ostatnia aktualizacja mogła coś zmienić, ale nie mam jak tego sprawdzić.
18-02-2022 02:21 PM
@radoszej W aplikacji Samsunga zmienisz dźwięk powiadomienia dla wiadomości przychodzących wchodząc w Ustawienia>Powiadomienia>Kategorie powiadomień>Nowe wiadomości>Dźwięk.
28-10-2022 09:24 PM
Witam wszystkich,
Mam spory problem z dźwiękiem w modelu Galaxy A52s 5G. Kiedy włączam profil "Wibracja" działa on tylko wtedy, kiedy do urządzenia nie są podłączone słuchawki przewodowe. Podczas słuchania muzyki, mimo wyciszonych wszystkich suwaków dźwięków poza muzyką każda aplikacja wytwarza w słuchawkach dźwięk powiadomienia. Testowałem to z kilkoma rodzajami słuchawek. Dopiero włączenie trybu "Nie przeszkadzać" niweluje ten problem, ale to mija się z celem, bo nadal chcę być informowany o przychodzących notyfikacjach, tyle że po cichu, wibracjami. Telefon wibruje ORAZ przysyła powiadomienia dźwiękowe, co doprowadza mnie do szewskiej pasji. Próbowałem różnorakich opcji i skończyły mi się pomysły. Każdy mój poprzedni telefon normalnie szanował moją decyzję o powiadomieniach za pomocą wibracji, ale Samsung postanowił że przełamie ten trend. Czy ktoś może mi poradzić, co mogę uczynić?
Z góry dziękuję za pomoc lub wskazówki.
28-10-2022 09:29 PM
@Rynsztof Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.
[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
[Poradnik] [Android 11/12] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...
28-10-2022 09:55 PM
Cześć,
Dzięki za sugestię, wykonałem wipe'a niestety problem nadal się utrzymuje, dźwięki notyfikacji nadal wcinają mi się w obecnie odsłuchiwaną treść, czy to ze Spotify, YouTube czy odtwarzacza muzyki.