Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdzenie numeru SN/IMEI

(Temat utworzony: 22-03-2019 06:51 AM)
10326 Wyświetlenia
wlodiWNL
First Poster
Opcje

Witam, 

Mam pytanie czy jest możliwość sprawdzenia numeru imei po numerze SN bądź też odwrotnie czyli za pomocą numeru imei sprawdzić nr SN?

Otrzymałem telefon z uszkodzonym numerem imei i chciał bym sprawdzić czy nie pochodzi z kradzieży a dysponuje jedynie numerem SN z telefonu oraz imei z kartonu. 

0 Like
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wlodiWNL  Czy wpisywałeś w telefonie kod *#06# ? Jesli chodzi o sprawdzenie numeru S/M i IMEI z pudełka nie wiele Ci da bo może być od innego telefonu.

0 Like
wlodiWNL
First Poster
Opcje

Oczywiście wpisywałem i wyświetlany jest jedynie numer SN. Rozumiem że pudełko może być od innego telefonu stąd też moje pytanie czy po numerze imei można sprawdzić SN np u operatorów sieci czy też w inny sposób np programowo, u producenta. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
wlodiWNL
First Poster
Opcje

Po wpisaniu tego kodu wysmietla mi się servicemode lecz cała karta jest pusta brak jakich kolwiek opcji. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wlodiWNL  Ktoś mocno grzebał w tym telefonie, pozostaje Ci wyłącznie serwis żeby przywrócili Ci sprawność telefonu.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@wlodiWNL a czy przypadkiem nie jest to jakaś demówka z "wykastrowanym" torem GSM?

A pudełko oczywiście od innej sztuki dołożone.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like