Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wyświetlaczem

(Temat utworzony: 04-01-2021 07:17 PM)
44183 Wyświetlenia
Tomi90
Navigator
Opcje
Witam. 

Miał ktoś może kiedyś taki problem z wyświetlaczem w Galaxy s9 że przy próbie odblokowanie telefonu było całe czarne tło, tylko mały pasek u góry miał zielony kolor ? Ostatnio przy próbie balansu bieli w trybie adaptacyjnym zmieniało mi ekran na caly czarny z kolorowym paskiem u góry. Pierwszy raz mi się to pojawiło podczas aktualizacji telefonu a teraz to coraz częściej. Ekran wydaje się jakby był rozjaśniony. Najśmieszniejsze jest to że nie było żadnego upadku ani nic. Czy to może być efekt wypalania się wyświetlacza czy może wina aktualizacji ?

image

146 Odpowiedzi
Juby1988r
First Poster
Opcje

A więc tak jak częściowo rozwiązałem problem można to zrobić w ten sposób włącznie sobie always on display i zaznaczcie opcje zawsze wyświetlaj 😊 mi pomogło 

Screenshot_20220630-105235_Always On Display.jpg

0 Like
bapet
First Poster
Opcje

Ja mam dokładnie to samo. Ekran mi ciemnieje, robi się czarny i tylko u góry widać coś jak przez zieloną mgłę. Zauważyłem, że jak jest nagrzany to się takie rzeczy robią. Jak ładuję, gram, a ostatnio w czasie upałów jak noszę go w kieszeni to też po odblokowaniu po kilku sekundach ciemnieje. Jak się schłodzi to przez dłuższy czas jest OK.

Nie wierzę w to, że przyczyną jest się tak zwane "projektowanie jakości". Jestem przekonany, że nie jest tak, że telefon ma się zepsuć zaraz po gwarancji i to w taki sposób, żeby jego naprawa była droższa od samego telefonu tylko po to by zachęcić klientów do kupna nowego. Wierzę oczywiście, że firma nie stosuje takich praktyk.

0 Like
Juby1988r
First Poster
Opcje

Sproboj tak jak opisałem wyżej ! Mi pomogło ! Też mi się grzał 

0 Like
borman
First Poster
Opcje

U mnie też się pojawił ten sam problem. Zauważyłam jednak że telefon reaguje ??? na światło słoneczne.  Ekran czasami się poprawia. Przywróciłam ustawienie fabryczne aparatu, ustawiłam j/w Always on display i Zawsze wyświetlaj, ale nie pomogło. I kolejne spostrzeżenie w opcji wyświetlacza funkcja Jasność adaptacyjna została fabrycznie włączona i dopiero jej wyłączenie póki co pomogło. 

Wcześniej przed przywróceniem ustawień fabrycznych też została włączona po aktualizacji, tylko, że jej wyłączenie nie pomogło.

Najwyraźniej wszystkie trzy opcje muszą być odpowiednio ustawione.

Jeszcze jedno spostrzeżenie: jasność ekranu nie działa prawidłowo. Próba ściemnienia daje efekt jak wszyscy wyżej opisują.

0 Like
dmq001
Journeyman
Opcje
Otóż od jakiegoś czasu mam problem z wyświetlaczem. W momencie odblokowania telefonu nie zapala się on, pojawia się jedynie mały pasek na górze. Telefon może ma ze 3lata... nie posiada żadnych śladów wypalenia na białym kolorze, żadnych czarnych plam, niczego, dotyk dziala wszedzie, ekran jest po prostu idealny poza tym jednym szczegółem. Może ktoś się z tym spotkał? Czy trzeba będzie wymianiac? Póki co przywrocilem do fabrycznych. 

Teraz np. Odblokował się bez żadnego problemu ze 20 razy ... 

image

image

0 Like
quennep
Navigator
Opcje
Hej, wygląda jak fizyczne uszkodzenie np. przez upadek. Czy telefon nic takiego nie doświadczył?
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dmq001  Cześć 

Wygląda na uszkodzenie wyświetlacza, i tutaj potrzebny będzie serwis aby go wymienić,  zapewne odpłatnie. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że to usterka wyświetlacza. Jeżeli problem chwilowo nie występuje to korzystałbym w dalszym ciągu z telefonu. Jeżeli jednak nasili się z czasem to będzie konieczna wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Sądząc po opisie wygląda nie na awarie wyświetlacza (wtedy problem pojawiał by się nie tylko podczas odblokowywania ekranu) a na problem z oprogramowaniem lub (mniej prawdopodobne) płytą główną... oczywiście może to być też głupota w stylu braku dobrego kontaktu na styku taśmy wyświetlacza - tak na prawdę nie da się tego sprawdzić zdalnie, a lista mniej lub bardziej prawdopodobnych przyczyn jest dość długa.
Jedyna rada: reset do ustawień fabrycznych (jak piszesz zrobiony) a jak nie pomoże to serwis...
0 Like
przemaser
Navigator
Opcje

Hej, mam S9+ i problem z wlaczeniem ekranu przyciskiem, są zielone pasy lub czarny. W ciągu dnia nie da się go włączyć. Gdy tel jest na czuwaniu muszę tapnąć w ekran, pokazuje się godzina i data, przyciskiem wtedy można włączyć ekran i jest ok. Gdy zakryje górne czujniki lub w ciemnym miejscu też można włączyć ekran, ale ma zieloną poświatę.

Wygląda to tak jak by czujnik optyczny/światła miał problem i nie mógł załączyć ekranu.

Da się to jakoś poprawić ?

0 Like