Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Google Maps

(Temat utworzony: 08-06-2020 06:57 PM)
3262 Wyświetlenia
Madziak
Explorer
Opcje

Dzień dobry,

Po włączeniu map i chęci skorzystania z wyznaczenia trasy, trasa zostaje ustalona poprawnie. Niestety mam problem z wskaźnikiem bo w  trakcie jazdy mój punkt nie przemieszcza się. Wszystkie ustawienia są prawidłowo ustawione, lokalizacja jest z jak najwiekszą dokładnością włączona, pakiet danych uzupelniony. Po wejściu w ustawienia map pokazuje się informacja o slabej konfiguracji/kalibracji kompasu. Czy to może być przyczyną, a jeśli nie to gdzie może być problem i jak ewentualnie tą usterkę naprawić? Zrobiłam reset telefonu, wyczyszczona pamięć map, odinstalowana aplikacja i zainstalowana na nowo, Wipe catch partition... mój wskaźnik dalej się nie porusza.

0 Like
Madziak
Explorer
Opcje
To czyszczenie danych mapy robiłam, nawet instalacja na nowo, oraz whipe partition. Bez zmian 😞
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madziak, czyli pozostaje wykonać hard reset zgodnie z informacjami z poprzednich wiadomości.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madziak  A lokalizacja na  jest włączona? 

0 Like
Madziak
Explorer
Opcje
Oczywiście że jest :smiling-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madziak  Pytanie jeszcze czy uprawnienia lokalizacji mają przyznane te aplikacje?

0 Like
Madziak
Explorer
Opcje

Screenshot_20200609-094946_Settings.jpg

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madziak  trzeba wejść w mapy i sprawdzic zakładke "zezwolenia" czy jest lokalizacja

0 Like
Madziak
Explorer
Opcje
Czy to będzie "ustawienia" --> ustawienia lokalizacji Google ? Przełącza mnie wtedy na ta zakładkę co wstawiłam screena i zaznaczona jest lokalizacja
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madziak, dokładnie tak. Lokalizacja jest poprawnie włączona. Podejrzewam, że wystąpił jakiś inny problem. Obawiam się, że konieczne będzie wykonanie hard resetu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Madziak  Możemy jeszcze zwiększyć dokładność lokalizacji ale myślę że to chyba nie naprawi problemu :thinking-face:

Trzeba wykonać Hard reset tak jak zaproponował kolega @mirudo24 .

0 Like