08-06-2020 06:57 PM
Dzień dobry,
Po włączeniu map i chęci skorzystania z wyznaczenia trasy, trasa zostaje ustalona poprawnie. Niestety mam problem z wskaźnikiem bo w trakcie jazdy mój punkt nie przemieszcza się. Wszystkie ustawienia są prawidłowo ustawione, lokalizacja jest z jak najwiekszą dokładnością włączona, pakiet danych uzupelniony. Po wejściu w ustawienia map pokazuje się informacja o slabej konfiguracji/kalibracji kompasu. Czy to może być przyczyną, a jeśli nie to gdzie może być problem i jak ewentualnie tą usterkę naprawić? Zrobiłam reset telefonu, wyczyszczona pamięć map, odinstalowana aplikacja i zainstalowana na nowo, Wipe catch partition... mój wskaźnik dalej się nie porusza.
08-06-2020 07:01 PM
08-06-2020 07:29 PM
Właśnie nie jestem pewna czy działało wcześniej, jakoś w połowie maja była chyba aktualizacja systemu, więc nie wiem czy ona mogła coś popsuć. Kalibrowany kompas też robiłam, niby wszystko działa. Nie przywracałam żadnej kopii zapasowej.
08-06-2020 09:58 PM
@Madziak, w pierwszej wiadomości napisałaś, że resetowałaś telefon. Rozumiem, że wykonałaś hard reset. Sprawdź również działanie nawigacji w innej aplikacji zgodnie z tym co napisałem w poprzedniej wiadomości.
08-06-2020 10:24 PM
Przepraszam, źle się wyraziłam. Pisząc "reset" miałam na myśli restart telefonu 😞
08-06-2020 11:14 PM
@Madziak, w takim razie warto wykonać hard reset. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej po resetowaniu ponieważ wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Daj również znać czy w innych aplikacjach do nawigacji występuje problem.
09-06-2020 08:16 AM
Sprawdziłam na 3 różnych mapach i w każdej jest to samo że kursor się nie porusza mimo że wykrywa lokalizację prawidłowo. Zauważyłam że na Google map nie zmienia mi się kursor w trójkątna strzałke nawigacyjna tylko ciągle mam niebieskie kółko i w tym tkwi problem... W drugiej mapie "here" jest już kursor ale ta nie przemieszcza sie
09-06-2020 08:43 AM
09-06-2020 08:52 AM
09-06-2020 08:58 AM
@Madziak Tak hard reset jako ostateczność.
Wcześniej soft reset, czyszczenie danych aplikacji, w których występuje problem.