16-12-2016 11:25 AM — edytowano 18-12-2016 10:51 AM
Witam,
Kilka dni temu otrzymałem w prezencie nówkę sztukę Galaxy Xcover 3 VE wraz z szkłem hartowanym polecanym przez sprzedającego. Nie sprawdzałem telefonu przed naklejeniem szkła, w sumie od razu po wyjęciu z pudełka szkło zostało naklejone i nie iwem czy to ma wpływ.
Dotyk działa bardzo słabo, chwilami nie jest możliwe wybranie jakiejkolwiek opcji, często nie da się napisać sprawnie SMSa.
Znajomy od roku posiada model wcześniejszy, Xcover 3 ale nie VE, posiada identyczne szkło hartowane i u niego takowych problemów nie ma.
Zastanawiam się, czy problem może tkwić w samym urządzeniu, czy może w jakiejś konfiguracji androida? Jako, że w wersji VE jest android 6.0, a w poprzedniej 5 są pewne różnice, ale w moim telefonie nie znalazłem absolutnie nigdzie (przeszukałem każde menu po kolei) opcji zwiększenia czułości dotyku, jaka istniała w Xcover 3 w wersji poprzedniej. Nie wiem, czy tej opcji w tym telefonie już nie ma, czy jest ona gdzieś niesamowicie ukryta, pod jakaś inną nazwą?
Bardzo proszę o podpowiedzi w tej sprawie, bo nie mam już siły, 5 dni używania telefonu i mam go serdecznie dość przez ten nieszczęsny dotyk...
18-12-2016 10:45 AM — edytowano 18-12-2016 10:47 AM
Siemanko, ja myślę, że problemem jest jednak szkło hartowane, miałem tak w J5 i usunięcie go pomogło, ale każdy przypadek jest inny...warto byłoby to zweryfikować po prostu zdejmując. Niektóre modele mają w ustawieniach czułość dotyku ale nie wiem czy akurat w tym przypadku istnieją takie opcje...
PS Zmień nazwę tematu, bo raczej nikt nie wchodzi w regulamin forum
18-12-2016 10:52 AM
27-02-2017 09:27 PM
Witam ,
Po aktualizacji do android 7.0 dotyk działa tylko na dwa palce . Jak ustawić na jeden ?
28-02-2017 09:36 AM
02-03-2017 01:35 PM
odklej szkło hartowane i sprawdź, jeżeli jest to spowodowane usterką to serwis i tak będzie musiał je odkleić (klejony LCD)