Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Galaxy Xcover 3 VE - bardzo słabo działający dotyk

(Temat utworzony: 16-12-2016 11:25 AM)
7658 Wyświetlenia
fryc88
First Poster
Opcje

Witam,

Kilka dni temu otrzymałem w prezencie nówkę sztukę Galaxy Xcover 3 VE wraz z szkłem hartowanym polecanym przez sprzedającego. Nie sprawdzałem telefonu przed naklejeniem szkła, w sumie od razu po wyjęciu z pudełka szkło zostało naklejone i nie iwem czy to ma wpływ.

Dotyk działa bardzo słabo, chwilami nie jest możliwe wybranie jakiejkolwiek opcji, często nie da się napisać sprawnie SMSa.

Znajomy od roku posiada model wcześniejszy, Xcover 3 ale nie VE, posiada identyczne szkło hartowane i u niego takowych problemów nie ma.

Zastanawiam się, czy problem może tkwić w samym urządzeniu, czy może w jakiejś konfiguracji androida? Jako, że w wersji VE jest android 6.0, a w poprzedniej 5 są pewne różnice, ale w moim telefonie nie znalazłem absolutnie nigdzie (przeszukałem każde menu po kolei) opcji zwiększenia czułości dotyku, jaka istniała w Xcover 3 w wersji poprzedniej. Nie wiem, czy tej opcji w tym telefonie już nie ma, czy jest ona gdzieś niesamowicie ukryta, pod jakaś inną nazwą?

Bardzo proszę o podpowiedzi w tej sprawie, bo nie mam już siły, 5 dni używania telefonu i mam go serdecznie dość przez ten nieszczęsny dotyk...

0 Like
5 Odpowiedzi
grodziak93
Pathfinder
Opcje

Siemanko, ja myślę, że problemem jest jednak szkło hartowane, miałem tak w J5 i usunięcie go pomogło, ale każdy przypadek jest inny...warto byłoby to zweryfikować po prostu zdejmując. Niektóre modele mają w ustawieniach czułość dotyku ale nie wiem czy akurat w tym przypadku istnieją takie opcje...

PS Zmień nazwę tematu, bo raczej nikt nie wchodzi w regulamin forum :face-with-stuck-out-tongue-and-winking-eye:

♫♪ to co się dzieje, naprawdę nie istnieje ♫♪
0 Like
fryc88
First Poster
Opcje
Nie mam pojęcia co się z tą nazwą tematu stało, miałem ustawioną prawidłową a potem coś się przestawiło lub ktoś zmienił 😛
W każdym razie z tym szkłem właśnie nie wiem sam, jutro powinny przyjść nowe szkła na wymianę, to może faktycznie spróbuję bez...
0 Like
andrzejmistral
Student
Opcje

Witam ,

Po aktualizacji do android 7.0 dotyk działa tylko na dwa palce . Jak ustawić na jeden ?

0 Like
KonradN
Voyager
Opcje
Czołem @andrzejmistral. Z tego co wiem, to na Xcovera 3 VE nie wyszła aktualizacja do systemu Android 7.0. Opisany przez Ciebie tryb pracy to włączona aplikacja Talk-Back. Można ją wyłączyć tutaj: USTAWIENIA > DOSTĘPNOŚĆ > SŁUCH > TALKBACK.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
0 Like
ŁukaszG
Pathfinder
Opcje

odklej szkło hartowane i sprawdź, jeżeli jest to spowodowane usterką to serwis i tak będzie musiał je odkleić (klejony LCD)

0 Like