03-03-2017 12:13 PM
Witam.
Niedawno odebrałam telefon z serwisu, gdzie wymieniali przednią szybkę i zauważyłam, że na wyswietlaczu jest różowa poświata widoczna na jasnych kolorach. Telefon nie ma bieli, bieli. Czy to normalne?
Ogólnie historia mojego telefonu jest dluga. Zaczęlo się w listopadzie gdzie po raz pierwszy trafił do serwisu po miesiącu od zakup. Naprawa - wymiana plyty głównej w gratisie uszkodzono tylną klapkę, kolejna wizyta, żeby wymienić klapke. Niedługo po wróciły usterki, więc znów wizyta w serwisie - wymiana płyty głównej, znów uszkodzono tylną obudowę i zostawiono papierek pod obiektywem. Kolejna moja wizyta, żeby naprawić co popsuli. Naprawili ale tym razem zaryzowali szkło z przodu. Wymienili szkło z przodu i teraz nie mam jednolitego koloru ani bieli na wyświetlaczu. Ręce mi już opadają
03-03-2017 03:05 PM
Możesz powiedzieć jaki serwis? W S7 nie ma możliwości wymiany samego szkła, wymienia sie cały moduł.
03-03-2017 03:07 PM
03-03-2017 03:10 PM
najlepszy podobno
Samsung Premium Service Plaza w Warszawie na placu europejskim
Czyli wymieniana była przednia obudowa wraz z wyświetlaczem? Czyli dostałam jakis wadliwy po ewidentne mam inaczej niż mialam
03-03-2017 03:19 PM — edytowano 03-03-2017 03:21 PM
Zdarza się, że części mogą być wadliwe. Czy testował ktoś przy Pani telefon lub Pani włączała go przy obsłudze? Może wtedy był sprawny, a usterka wystąpiła po czasie.
Przy każdej naprawie dołączony jest raport wraz z użytymi częściami, proszę sprawdzić czy był użyty nowy LCD, jeżeli zmieniła się wirzchnia szyba to musiał byc zamontowany cały nowy.
Naturalnie zapraszam do serwisu w celu diganozy, jeżeli wyświetlacz ma niepoprawne kolory.
Dla upewnienia się polecam wpisać na klawiaturze kod *#0*#, sprawdzić wyświetlanie kolorów poprzez klawisze "Red" -czerwony kolor,"Green" - zielony kolor,"Blue" - niebieski kolor, "Receiver" - biały kolor + trest receivera
03-03-2017 03:26 PM
To widac tylko na jasnym kolorze, nikt przy mnie nie sprawdzal ale ja osobiscie odrazu zauwazylam roznice
Prosze mi jeszcze powiedziec ile musi byc napraw zeby moc ubiegac sie o wymiane na nowy telefon bo szczerze mowiac mam dosyc wizyt w serwisie
1 wizyta w serwisie - wymiana płyty głównej - naprawa serwisowa,
2 wizyta w serwisie - naprawa po naprawie - przy okazji wymiany płyty głównej zarysowano obiektyw aparatu i były wycieki kleju - naprawa pogwarancyjną - na koszt serwisu,
3 wizyta w serwisie - nie stwierdzono usterki,
4 wizyta w serwisie z tymi samymi problemami - wymiana płyty głównej
5 wizyta w serwisie - naprawa po naprawie - przy okazji wymiany płyty głównej znów zarysowano obudowę tylną i zostawiono papierek pod obiektywem aparatu - naprawa pogwarancyjna - na koszt serwisu, przy okazji tej naprawy gdzie wymieniano obudowę tylna uszkodzono obudowę przednią, co zgłosiłam przy odbiorze telefonu ale było już późno serwis nie był przychylny do wymiany
6 wizyta w serwisie, przyjechałam za dwa dni i wymieniono mi obudowę przednią oczywiście jako naprawa pogwarancyjna na koszt serwisu
Teraz po ostatniej naprawie telefon ma inny wyświetlacz niż miał - nie ma bieli i ma różowa poświatę na wyświetlaczu czego wcześniej nie było. Telefon jakby ma inny odcień wyświetlacza od góry a inny od dołu. Widać to najbardziej na jasnych kolorach. Do tego strasznie spadła wydajność baterii. Telefon zawsze trzymał mi ponad dwa dni a teraz nie trzyma nawet dnia. Mam teraz w telefonie androida 7 z obniżoną rozdzielczością, na małym poziomie jasności, wyłączone wifi i wszystko co obciąża i nie wytrzymuje dnia a użytkuje tak samo.
dwie naprawy gwarancyje trzy jako pogwarancyjne bo serwis naprawial swoje szkody ale dla mnie to jest 5 napraw i mostwo mojego czasu i zachodu
czy to dalej nie wystarczy zeby moc ubiegac sie o wymiane?
03-03-2017 03:48 PM
Skoro zauważyła Pani różnicę na miejscu to czemu od razu Pani tego nie zgłosiła? Z moich informacji wynika, że serwis podszedł zbyt liberalnie do zgłaszanych usterek. W pierwszej kolejności wymieniona była klapka, która tak naprawdę nie była zarysowana w procesie serwisowym. Tutaj mogę zapewnić Panią, że nasze narzędzia serwisowe jej nie porysują, a jakość napraw jest na najwyższym poziomie, widać to doskonale przez szybę w tym serwisie. Druga naprawa była kolejną wymuszona poprzez wskazanie mikro ryski. Kolejny raz serwis podszedł zbyt liberalnie i wymieniał Pani cały nowy moduł OCTA (LCD+TSP). Zgodnie z warunkami karty gwarancyjnej nie naprawiamy uszkodzeń mechanicznych. Tutaj serwis wyszedł poza wymagania producenta i naprawił to na własny koszt. Teraz widzę, że dąży Pani do wskazywania jak największej ilości usterek w celu wymiany telefonu na nowy. Każde zgłoszenie nie potwierdzone przez serwis będzie kończyć się statusem NDF (brak usterki), nie ma tutaj wpływu ile będzie takich napraw, nie upoważni to do wymiany telefonu na nowy.
03-03-2017 03:55 PM
03-03-2017 03:57 PM
Nie dąże do wskazywania jak największej ilości usterek ,tylko do dnia dzisiejszego nie zostały naprawione te które zgłaszałam a ciągle dochodzą nowe. Pewnie co tam klient, trzeba trzymać stronę swoich. W takim razie ja zgłoszę się do rzecznika praw konsumenta bo liczyłam na pomoc a zostałam obrażona i potraktowana jako naciągaczka.
03-03-2017 04:02 PM