Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Android Recovery

(Temat utworzony: 10-06-2018 10:28 PM)
2724 Wyświetlenia
osa192
Apprentice
Opcje

Witam. 
Mam pytanie jak wyłączyć Android Recovery w Samsungu Galaxy S6 jeżeli nie działa mi przycisk POWER? Z góry dziękuję za odpowiedź.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Komputer wykrywa telefon poprawnie tylko w normalnym stanie lub po instalacji wszystkich sterowników w trybie download mode. Dlatego ci nie wykrył. W trybie recovery komputer może wykryć telefon, tylko przez konsolę ADB, ale skoro nie wiesz o co chodzi, proponuję udać się do serwisu (wystarczy dobry serwis, nie musi być autoryzowany), może mają wtyczkę JIG. Jej podpięcie powoduje automatyczne uruchomienie się telefonu w trybie download. Z tego trybu można wyjść używając przycisku głośności.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

A jak udało się je uruchomić?

Jedyne co przychodzi mi do głowy, to wtyczka JIG i tryb download mode i wyjście z niego lub bardziej zaawansowane - konsola ADB.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
osa192
Apprentice
Opcje

Próbowałem i komputer nie chce mi wykryć telefonu 😕

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Ale co i w jaki sposób próbowałeś? Opisz czynności, trudno jest zgadywać co zrobiłeś.

osa192
Apprentice
Opcje

Podłączyłem telefon pod komputer i nie chciało go wykryć. A to co pisałeś wcześniej to zbytnio tego nie rozumiem. Mógłbyś mi to wytłumaczyć? 

0 Like
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Komputer wykrywa telefon poprawnie tylko w normalnym stanie lub po instalacji wszystkich sterowników w trybie download mode. Dlatego ci nie wykrył. W trybie recovery komputer może wykryć telefon, tylko przez konsolę ADB, ale skoro nie wiesz o co chodzi, proponuję udać się do serwisu (wystarczy dobry serwis, nie musi być autoryzowany), może mają wtyczkę JIG. Jej podpięcie powoduje automatyczne uruchomienie się telefonu w trybie download. Z tego trybu można wyjść używając przycisku głośności.

osa192
Apprentice
Opcje

Dziękuje za pomoc. :smileyhappy:

0 Like