Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem. Wirus. Nieznane zrodla.

(Temat utworzony: 25-10-2020 04:16 PM)
2975 Wyświetlenia
Jutri88
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich w temacie. 

Ostatnio z telefonem dzieje się cos bardzie dziwnego. 

Dużo by pisać. Ogólnie  jestem pewniem ze jest zhakowany. Powiedzialbym ze wchodzi ze mna w interakcje. Jak by ktos miał dostęp zdalny. Np. Ktoś mi zmienia hasła a Google.  Ale zero ślady po tym. Kasperski widział dwa identyczne urządzenia podpiete do licencji jakis czas. Mam kupe zainstalowanych apek o których cisza w necie. Systemowe aplikacje których przybywa. Zresztą. Nawet te które się wydają ok, mają w uprawnieniach wszysko a nawet więcej. Np. Odtwarzanie dźwięku bez mojej wiedzy. Tak się dzieje.

zrobiłem reset bo wszystkie aplikacje miały pozwolenie na instalowanie z nieznanych źródeł. Jednak wolę Google. Po dwóch godzinach telefon sie wyłączył, parę razy włączał. Widac bylo tylko napis samsung plus czasem białe  kółeczko od aparatu na czarnym ekranie i komunikaty  błędach servic famework plus inne. Pozatym do wcxoraj mialm aktalizacje zabezpieczen z dnia 1.04.2019. "Telefon" gwarantował ze jes najnowsze

i ze jestem bezpieczny reszta mnie nie interesuje.

Co  bym nie zrobił jest na chwilę to zaczyna być męczące 

nie wiem o co chodzi za bardzo.  Ale ok. W certyfikatach użytkownika pojawił się certyfikat. O nazwie "findMaPhone" szkoda ze nie mam skrena. Mam nadzieję że znów się pojawi..... ok. Teraz zwróciłem uwagę na nieznane źródła. Dołączam skrena. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jak wchodzę w nieznane źródła jest tam parę aplikacji. Pod którymi Jest napisane zeby nie instalowac apek x tego źródła.  Ze jest to sxkodliwe?

Dzięki za pomoc.  Jest tego więcej dla zainteresowaych, nieznani administratorzy. Smart Lock który nie daje się wyłączyć itp

Screenshot_20201025-153645_Settings.jpg

Screenshot_20201025-144814_Settings.jpg

Basement777
Pathfinder
Opcje
Tak jak mówi PrzemekM, przeskanuj telefon.
Czy instalowałaś jakieś aplikacje z poza oficjalnego sklepu Google Play lub Galaxy Store? Czy ktoś oprócz Ciebie ma dostęp do twojego telefonu lub zna twoje hasło?
0 Like
Brygida
Explorer
Opcje
Nic nie instaluję i nikt nie ma dostęp nie otwieram żadnych linków nawet mam blokady reklam i witryn ... koleś którego blokuję jest "podejrzany" stąd moje zapytanie ...pierwszy raz mam coś takiego
0 Like
Brygida
Explorer
Opcje
Telefon teraz przeskanowany i numer nie znaleziono
0 Like
Brygida
Explorer
Opcje
No właśnie ....
0 Like
Brygida
Explorer
Opcje
Sorki i nic nie znalezione po przeskanowaniu Ale wiem że są jakieś kody jeszcze którymi można się posłużyć :winking-face:
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Brygida  czy numer jest zablokowany w telefonie?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Żeby mieć pewność w 100% że telefon nie ma żadnego wirusa czy tym podobne. Najlepiej taki telefon przywrócić do ustawień fabrycznych.
Brygida
Explorer
Opcje
Tak
0 Like
ukash
Pathfinder
Opcje
Jeśli chodzi o kody to domyślam się, że moze chodzić o
*#21# > zielona sluchawka. Tym kodem można sprawdzić czy wiadomości, połączenia i inne poufne dane są przekazywane. Jeśli tak jest, to numer, na który przekazywane są dane zostanie wyświetlony. O ile nie wprowadziliśmy żadnego numeru to domyslnie wszędzie powinno być: Nieprzekierowane.
Drugi kod to *#62# > zielona słuchawka. Ten kod pokaze gdzie przekazywane są połączenia gdy jesteśmy poza zasięgiem lub mamy wyłączony telefon. Standardowe ustawienie to przekierowanie na numer poczty głosowej operatora.
Baksio
Student
Opcje
Ja mam podobnie i chociaż nie jestem do tyłu z technika i technologia ale czasem same się robią rzeczy że ciężko wytłumaczyć sobie logiczne i głupieje pomocy !!
0 Like