Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem. Wirus. Nieznane zrodla.

(Temat utworzony: 25-10-2020 04:16 PM)
3020 Wyświetlenia
Jutri88
Apprentice
Opcje

Witam wszystkich w temacie. 

Ostatnio z telefonem dzieje się cos bardzie dziwnego. 

Dużo by pisać. Ogólnie  jestem pewniem ze jest zhakowany. Powiedzialbym ze wchodzi ze mna w interakcje. Jak by ktos miał dostęp zdalny. Np. Ktoś mi zmienia hasła a Google.  Ale zero ślady po tym. Kasperski widział dwa identyczne urządzenia podpiete do licencji jakis czas. Mam kupe zainstalowanych apek o których cisza w necie. Systemowe aplikacje których przybywa. Zresztą. Nawet te które się wydają ok, mają w uprawnieniach wszysko a nawet więcej. Np. Odtwarzanie dźwięku bez mojej wiedzy. Tak się dzieje.

zrobiłem reset bo wszystkie aplikacje miały pozwolenie na instalowanie z nieznanych źródeł. Jednak wolę Google. Po dwóch godzinach telefon sie wyłączył, parę razy włączał. Widac bylo tylko napis samsung plus czasem białe  kółeczko od aparatu na czarnym ekranie i komunikaty  błędach servic famework plus inne. Pozatym do wcxoraj mialm aktalizacje zabezpieczen z dnia 1.04.2019. "Telefon" gwarantował ze jes najnowsze

i ze jestem bezpieczny reszta mnie nie interesuje.

Co  bym nie zrobił jest na chwilę to zaczyna być męczące 

nie wiem o co chodzi za bardzo.  Ale ok. W certyfikatach użytkownika pojawił się certyfikat. O nazwie "findMaPhone" szkoda ze nie mam skrena. Mam nadzieję że znów się pojawi..... ok. Teraz zwróciłem uwagę na nieznane źródła. Dołączam skrena. Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jak wchodzę w nieznane źródła jest tam parę aplikacji. Pod którymi Jest napisane zeby nie instalowac apek x tego źródła.  Ze jest to sxkodliwe?

Dzięki za pomoc.  Jest tego więcej dla zainteresowaych, nieznani administratorzy. Smart Lock który nie daje się wyłączyć itp

Screenshot_20201025-153645_Settings.jpg

Screenshot_20201025-144814_Settings.jpg

66 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Jutri88 Jeżeli potrzebujesz od nas pomocy (forum), to fajnie jakbyś napisała jakiego telefonu dotyczy ten problem (model).
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Przyznaj, się co instalowałeś na tym telefonie ? Jeszcze nigdy nie miałem tego typu zdarzeń od wielu lat jak u ciebie.

Może otwierałeś jakieś załączniki w e-mailach ?

https://www.google.com/landing/2step/?hl=pl

0 Like
Jutri88
Apprentice
Opcje

No przydała by się.  Bo mało znany mi temat. Ale wystarczy żeby wiedzieć że aplikacje nie nadają sobie same dostęp adm. Nie znikaja same. I nie pojawiaja. Pozatym czeto mialem komunikat że kamera jest używana przez inną aplikacje gdy chciałem ustawić odblokowywania twarzą. Jest tego dużo. Ale Tak to wygląda.  Jakieś pomysł od czego zacząć?  Dodam też że telefon ma 60gb użytych widziałem 12gb. A wolnego było 10. Pozycja inne też 10. Reszta nie wiem gdzie 😀   

Sory. Samsunga Note 8

Jutri88
Apprentice
Opcje

Rozumiem ale pisze jak jest. Nie dla zabawy. Właśnie myślę że ktoś mi coś zainstalował. I się posypało. Z dwa miesiące temu mcafe wykrył trojana w kalkulatorze z Google. No mówię. I w ogole kazda apka ma dostep jak po su roocie albo ze wogole nic. .Dwa lata bez resetu. Dopiero w czwartek zobaczyłem że zabezpieczenia przestarzałe. Telefo cisgle myslal ze jest w roamingu. R zniklo dopiero wczoraj. Moge tak dalej. Jedt ktos madry na to. Coś blokowało aktualizację na to wygląda. A te screny?  W porządku? 

Wysłać coś jakies screny? 

Z góry dzięki 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Jutri88 Nadal nie napisałeś, jaki masz model telefonu ? Tak to wygląda u mnie A6 218.

Screenshot_20201025-170617_Settings.jpgScreenshot_20201025-170635_Settings.jpgScreenshot_20201025-170639_Settings.jpgScreenshot_20201025-171636_Settings.jpg

Po zaznaczeniu Chrome

Screenshot_20201025-171647_Settings.jpg

0 Like
Jutri88
Apprentice
Opcje

Także proszę o jakies wskazowki. Bo mało logiczne to jest. Administratorem była apka "screnlock" w uprawnieniach mogla definiowac zasady haslel. Chyba od bbcagent. W ogóle  aaapki usługi i procesy to z kosmosu były. Na polskich forach śladu nie ma o tym. Zagraniczne coś znajdowało. Lepiej nie czytać bo można w paranoję wpaść. Coś  o superfish itp. He wolę polskich ekspertów. Jeszcze raz Z góry dziękuję. A jak nikt nie chce to chociaż napiszcie gdzie z tym iść. Tylko nie NASA CZY FBI😀

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Jutri88 napisz do mnie wiadomość prywatną (Opcja dostępna po zalogowaniu się na forum poprzez przeglądarkę). Jeżeli masz 1 godzinę czasu to postaram się z Tobą rozwiązać ten problem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najszybszym i najpewniejszym rozwiązaniem problemu będzie wykonanie hard resetu. Zabieg ten usuwa wszystkie dane z telefonu. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej po resetowaniu ponieważ wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy.

hard reset: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

xxxc
Apprentice
Opcje

Mam problem, proszę Was o pomoc.. Telefon Note10 Plus wykrył problem, złośliwe oprogramowanie w aplikacji : pomocnik aplikacji twój telefon, niestety pomimo prób usunięcia aplikacji nie daje się usunąć 😞 . Co mogę zrobić? Na razie udało się zatrzymać tylko..

0 Like