Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po wymianie baterii

(Temat utworzony: 15-07-2022 11:58 PM)
5282 Wyświetlenia
Lukas82
Explorer
Opcje
Witam 
Testy sprawdzające/ w dziale wsparcie. 
Wymieniłem baterię na oryginalną/fabrycznie nową w renomowanym serwisie Samsung. 
Inne aplikacje jak acubattery itp wskazują na 2950 + pojemności. Fabrycznie 3000.
Telefon trzyma i to nowe życie dla tego smartfona. 
Moje pytanie dlaczego w testach baterii apka Samsung members, wskazuję na starą i do wymiany??? Zaznaczam wykasowalem pamięć cache i pamięć apki też, wszystkie dane.
Więc o co cmon..?? Jaka jest wiarygodność tej apki ?? Ewidentnie wskazuję mylnie. 
Proszę o informację 
0 Like
p210680
Journeyman
Opcje
Też tak sądzę, ale bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony mi czas oraz wsparcie. Choc powiem ze trapi mnie dlaczego taka sytuacja
0 Like
tool17
Voyager
Opcje

Witam

Czy po samodzielnej wymianie baterii (orginalna) trzeba jeszcze w serwisie wyzerować ilość cykli, czy samo przełożenie baterii wystarczy?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Samo przełożenie spokojnie wystarczy.
tool17
Voyager
Opcje

W serwisie z kolei stwierdzili, że trzeba u nich wyzerować ilość cykli. Koszt usługi - 90 PLN. Także sam nie wiem

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Sam Pan zauważył koszt 90zl za 5 minut roboty, więc kto by nie chciał tak zarabiać? Ja Panu odpowiedziałem że nie ma to żadnego wpływu, ale decyzja należy do Pana?
Maximus1977
First Poster
Opcje
Witam serdecznie Pacjent galaxy s 20 Plus bateria momentalnie ucieka pomimo wymiany na nową oryginalną. Wymieniana była dodatkowo płytka usb bo pokazywało że wejscie zalane. Pomimo wymiany baterii w trakcie pisania tego posta bateria zjechała 12%. Jakieś sugestie
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Maximus1977, zacznij od hard resetu urządzenia.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

grogu074
First Poster
Opcje
Samsung members monit o słabej baterii nawet po wymianie i resetach bardzo irytujące czyżby celowy zabieg żeby wymienić telefon
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@grogu074, w jaki sposób była wymieniana bateria i co masz na myśli, mówiąc "resety"?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

grogu074
First Poster
Opcje
Telefon to galaxy s10plus używane ładnych parę lat bateria moim zdaniem była Ok ale members wyżucił monit o słabej baterii i w związku z tym podiołem decyzję o jej wymianie w serwisie na orginalną gdzie dostałem informację o resecie baterii lecz ja nie zauważyłem różnicy pracy nowej baterii trzymała tyle samo co stara . Parę dni później to samo members kazuje wymienić baterię
0 Like