Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Po wymianie baterii

(Temat utworzony: 15-07-2022 11:58 PM)
5245 Wyświetlenia
Lukas82
Explorer
Opcje
Witam 
Testy sprawdzające/ w dziale wsparcie. 
Wymieniłem baterię na oryginalną/fabrycznie nową w renomowanym serwisie Samsung. 
Inne aplikacje jak acubattery itp wskazują na 2950 + pojemności. Fabrycznie 3000.
Telefon trzyma i to nowe życie dla tego smartfona. 
Moje pytanie dlaczego w testach baterii apka Samsung members, wskazuję na starą i do wymiany??? Zaznaczam wykasowalem pamięć cache i pamięć apki też, wszystkie dane.
Więc o co cmon..?? Jaka jest wiarygodność tej apki ?? Ewidentnie wskazuję mylnie. 
Proszę o informację 
0 Like
25 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lukas82  Witam 

Proponowałbym wykonać reset telefonu do ustawień fabrycznych. 

Czy kontaktował się Pan w tej sprawie z serwisem gdzie była wymieniana bateria?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Lukasz82 Witam. Nie sugerowałbym się tego typu informacjami przez aplikacje, często potrafią przekłamywać. Jesli bateria została wymieniona na nową, to po pewnym czasie się ona zaadaptuje. Pozatym w serwisie kondycję baterii sprawdza się zupełnie inaczej. Nie masz sie czym martwić tylko normalnie używać i cieszyć się dłuższym działaniem telefonu.
Lukas82
Explorer
Opcje
Tak zrobiłem
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@_Technik_  bardzo dobrze wyjaśnił tutaj wszystko kolega @_Technik_ 🙂

p210680
Journeyman
Opcje
Szukam pomocy-s8 z 2019 zakupiony w Sieci + ,bateria z 2017 okazało się. Po wymianie na nową oryginalną z 2023 w nieautoryzowanym punkcie w aplikacji samsung members wyświetla komunikat Wymagana akcja. Stan baterii SŁABA. Jak rozwiązać problem?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jeśli po wymianie baterii taki komunikat wyskakuje w aplikacji Samung Members, to proszę nie brać go na poważnie.Proszę powiedzieć ile po wymianie trzyma bateria?
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Ja bym spróbował jeszcze przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych I sprawdził czy opisany problem nadal występuje:)

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
p210680
Journeyman
Opcje
W ustawieniach pokazuje 26h. Fizycznie wytrzymuje spokojnie ponad 24...
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@p210680, w takim razie w mojej opinii z baterią jest wszystko OK. Możesz, zgodnie z sugestią @Edys075, zrobić hard reset i w zasadzie tyle, korzystaj spokojnie ze smartfona.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like