30-12-2017 04:32 PM
Cześć wszystkim,
Testy Androida 8.0 Oreo ruszyły pełną parą, w związku z tym zamieszczamy listę zmian/usprawnień, które zostały zaimplementowane w nowej wersji nakładki Samsung Experience 9.0 dostępnej w Androidzie 8.0 Beta dla Galaxy S8 oraz S8+.
Zmiany, które już zostały zaimplementowane w nakładce Samsung Experience 9.0 dostępnej w Android 8.0 Beta:
1. Nowy wygląd ekranu blokady.
Dzięki adaptacyjnemu kolorowi jedno spojrzenie na telefon z pewnością zrobi wrażenie na innych. Na ekranie blokady pojawi się nowy kolor - taki, który harmonizuje z tapetą i otaczającym tekstem, na przykład z datą i godziną.
2. Dostosuj swój wygląd i styl
Zaprojektowaliśmy 8 nowych stylów zegara dla ekranu blokady i przeprojektowaliśmy 9 dla opcji Always On Display, dając Ci nowe sposoby na dostosowanie telefonu.
3. Dostosuj powiadomienia
Dostosuj przejrzystość powiadomień, aby uzyskać pożądany wygląd. Powiadomienia możesz także odłożyć. Możesz teraz umieszczać powiadomienia w trybie drzemki, za pomocą jednego dotknięcia.
4. Więcej przydatnych ikon aplikacji
Odrzuć powiadomienia i plakietki ikon jednym przesunięciem palca. Oznaczenia powiadomień i ikon aplikacji są teraz połączone. Więcej szybkich opcji - po dotknięciu i przytrzymaniu ikony aplikacji menu daje dostęp do funkcji aplikacji bezpośrednio z ekranu głównego.
5. Rozszerzone funkcje wielu okien
Lepsze zarządzanie wieloma oknami. Możesz ponownie uruchomić układ podzielonego ekranu natychmiast z ekranu Ostatnie aplikacje. Możesz także utworzyć skrót do aplikacji na ekranie głównym, dzięki czemu łatwiej niż kiedykolwiek uruchomisz ulubione aplikacje z trybie wielu okien.
6. Ulepszone funkcje ekranu krawędziowego.
Usprawniony, przyjazny dla użytkownika panel krawędziowy. Dodaliśmy nowy skrót, dzięki czemu możesz uzyskać dostęp do ustawień panelu krawędziowego bezpośrednio z panelu Edge. Nowe style oświetlenia Edge - trzy nowe style oświetlenia podkreślają wdzięczne kształty telefonu Galaxy.
7. Łatwiejsze zarządzanie plikami.
Ostatnie pliki są teraz uporządkowane według dnia, tygodnia i miesiąca, dzięki czemu możesz je łatwiej znaleźć. Dostępne jest również nowe menu umożliwiające przenoszenie, kopiowanie, zmianę nazwy lub zsuwanie plików oraz wyświetlanie plików w aktualnym folderze w obszarze Ostatnie pliki.
8. Ukryj albumy w Galerii Ukryj album bez wpisywania hasła.
- Wejdź w Galerię, a następnie dotknij Więcej.
- Ukryj lub odkryj albumy.
- Wybierz album, który chcesz ukryć, a następnie dotknij Zastosuj.
9. Profile, które robią więcej.
Zsynchronizuj swój profil z kontem Samsung. Zarządzaj kontem i profilem Samsunga, dotykając swojego zdjęcia profilowego w Ustawieniach. Możesz także zsynchronizować swój profil z aplikacjami Samsung.
10. Inteligentniejszy Smart View.
Gdy używasz Smart View do oglądania ekranu telefonu lub odtwarzania wideo na ekranie telewizora, możesz teraz zaciemnić ekran swojego telefonu. Pozwolenie na wygaszanie ekranu telefonu pozwala oszczędzać bateriię
Jak Wam się podobają wprowadzone zmiany? Zauważyliście może jakieś inne? Dajcie znać w komentarzach.
02-06-2018 09:56 AM
Wg mnie dobre zamysły, ale znikające ikonki powiadomień doprowadzają mnie do pasji. Jeśli nie będę brać telefonu do ręki co kilka minut, będę musiała wejść do wszystkich aplikacji, żeby mieć pewność, że nie ominęła mnie żadna wiadomość, gdyż wraz ze zniknięciem z paska powiadomień znika również znaczek na ikonie danej aplikacji. Co to ma być?! I komu ma coś ułatwić? Dodam, że po kontakcie z Samsung Members wróciłam do ustawień fabrycznych jak mi zalecano. Dalej to samo. Chętnie wróciła bym do starszej wersji...
02-06-2018 03:09 PM
@Ulencja100 nie wiam jak Ty to robisz, ale u mnie powiadomienia nie znikają dopóki ich nie odczytam. I nie ma najmnieszego problemu ze znikaniem. Telefon może leżeć kilka godzin i one tam cały czas są.
05-06-2018 08:40 PM
Ja też nie wiem- chodzi o ikonki powiadomień telegrama I whatsappa, które znikają po kilku minutach, kiedy telefon jest nieużywany. Jeśli coś na nim robię, są.
05-06-2018 10:51 PM
02-09-2018 10:54 AM
Cześć,
Niestety, nadal bez zmian... Ustawienia sprawdzone
Ostatnio przekonałam się, że nawet przypomnienia z kalendarza znikają po ponad godzinie.
Mam nadzieję, że przy aktualizacji nakładki zostanie to naprawione
Pozdrawiam
29-12-2018 05:35 PM
nie isntalujcie tego badziewia, po instalacji telefon zaczął dziwniw działać a przy blokowaniu ekran rozbłyska na biało !!!!!!
29-12-2018 05:58 PM — edytowano 29-12-2018 05:59 PM
@olo2411, halo, specjalisto przecież aktualizacja do Oreo na Galaxy S8 to już dawno za nami.
Nagroda w postaci złotej łopaty Ci się należy za odkop starego tematu.
Czytaj ze zrozumieniem, odpisuj rozważnie.
29-12-2018 08:24 PM
@olo2411, może warto wykonać tzw. hard reset urządzenia?
01-02-2019 03:59 PM
Witam,
Od wczoraj nie działa mi ekran krawędziowy. Nie wiem co się dzieje. Ponowne uruchomienie telefonu nie pomogło.