Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moc sygnału w m21

(Temat utworzony: 13-12-2020 08:36 PM)
2177 Wyświetlenia
jozekstasko
Explorer
Opcje

W M21 jest opcja w stanie karty SIM: Moc sygnału  i wyświetlają się dane:  -114 dBm 26 asu  co to znaczy?

Oczywiście nie mam zasięgu nie mogę dzwonić ani nikt do mnie nie zadzwoni, taka lokalizacja :(((((((((((((((((

Pisze też że , Stan sieci komórkowej:rozłączono.

Jak by ktoś coś z góry dziękuję.

0 Like
15 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy problem występował od nowości czy pojawił się dopiero po czasie? Czy sprawdzałeś działanie z inną kartą SIM?

jozekstasko
Explorer
Opcje

To jest nowy smartfon a u mnie teren ciężki, wszyscy maja problemy z zasięgiem.

Mam Nokie 603(stara)  ale ten zasięg jaki taki jest.

Więc kupiłem nowy z nadzieją że będzie dużo lepiej a tu stop, póki była ładna pogoda

to było jeszcze ok(2 tygodnie) a teraz mgły i skończył się zasięg całkowicie w domu i koło domu.

Trzeba wyjść na górkę.

Nie sprawdzałem na innych kartach SIM, nie mam znajomych z T-mobile.

Powtarzam się sorry.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli problem z zasięgiem występuje na różnych urządzeniach to obawiam się, że nie będziemy w stanie udzielić pomocy na forum. Zaczekaj jeszcze na podpowiedzi od pozostałych forumowiczów.

jozekstasko
Explorer
Opcje

Dzięki.

Mam jeszcze jedno pytanie:

Czy jeśli w trybie awaryjnym telefon pokazuje mi 3-4 kreski zasięgu to znaczy że są operatorzy

którzy mają(dają) lepszy zasięg?

Dziękuję

Pozdrawiam

Ps.  Jeśli masz jakiś pomysł aby ten zasięg poprawić to chętnie poczytam, posprawdzam

a może akurat coś z tego wyjdzie.

Mam wrażenie że działanie w automacie przełączania trybu 2G, 3G, LTE nie zdaje egzaminy przy słabym zasięgu.

Blokuje telefon.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Sprawdziłem na swoim A6 2018 i nie ma znaczenia czy jest w normalnym trybie, czy awaryjnym ma taki sam poziom sygnału.

jozekstasko
Explorer
Opcje

Dzięki.

I stąd jest właśnie moje pytanie, czy to znaczy że u mnie(w mojej miejscowości) inni operatorzy dają lepszy zasięg?

Dużo lepszy.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jozekstasko ustaw tylko 2G i 3G i sprawdź.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
jozekstasko
Explorer
Opcje

Sprawdziłem, nie pomaga.

Muszę jeszcze sprawdzić 2G i 3G bez automatu. Każdy z osobna.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@jozekstasko obawiam się, że jeżeli pokrycie sygnałem terenu twojego operatora jest kiepskie, to niewiele wskórasz. W paśmie 2G propagacja fal powinna być największa, ale to nie oto chodzi, aby ograniczać sobie dostęp do usług.

Skontaktuj się z operatorem i zgłoś problem z zasiegiem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.