Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Smartfon posiada funkcje OTG, ale nie chce się łączyć z tabletem graficznym

(Temat utworzony: 24-07-2024 03:03 PM)
209 Wyświetlenia
Karola04PL
First Poster
Opcje

Posiadam tableta graficznego Artisul M0610 Pro. Łączy się bez problemu z wszystkimi telefonami majacych androida 6 i więcej z funkcją OTG prócz tych od Samsunga. Nie mam pojęcia czemu tak jest. Próbowałam tyle razy grzebałam w ustawieniach programistycznych mojego Samsunga M13 przestawiałam różnorakie funkcje USB i nic się działo jednie tablet graficzny się świecił a telefon tak jakby ignował jego istnienie wogóle nic nie reagował na tableta graficznego. Próbowałam też na innych urządzeniach z samsungiem i one również nie reagowały na mój tablet graficzny .

Czy samsung dodał coś do swojej nakładki systemowej co blokuje tablety graficzne skoro działa on na smartfonach innych marek z tym samym systemem operacyjnym? 
Czy da się coś zrobić i pogrzebać w systemie by zdjąć tą blokadę? Czy jednie pomoże zaistalowanie na samsunga czystego androida bez nakładki Samsunga? 
Tak jak pisałam tablet nie jest tu winny ponieważ podłaczałam go do innych urządzeń z androidem mających funkcje OTG takich jak np. xiaomi i na ich telefonach po podłaczeniu pojawił się od razu kursor myszy i dało się na nich normalnie rysować. Nie zamierzam kupować nowego urządzenia tylko po to by używać go do rysowania skoro ten ma funkcje ktore powinny działać a nie chcą. 
Ja chce tylko znaleźć sposób by przestawić coś w swoim telefonie by tablet graficzny mi na nim działał, a nie mogę nic na razie znaleźć na ten temat w internecie... Więc proszę o radę jak zrobić by mój samsung reagował na tablet graficzny tak jak reaguje zwykłą myszkę komputerową 
0 Like
2 Odpowiedzi
Rebello
Apprentice
Opcje
Współczuję, ale guzik Ci Samsung pomoże. Mam S24 Ultra i też nie sobie pomarzyć, żeby przy pomocy OTG podłączyć swojego Kindle'a. Pisałem na support, ale oprócz przepraszamy, ale coś tam, niczego nie uzyskałem.
PatrykF
Expert
Opcje

@Karola04PL Próbuj róznych przewodów. Spróbuj też przesłać raport o błędach poprzez aplikację Samsung Members. Musisz zreprodukować błąd, a potem wejść do aplikacji Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.