Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 8 - Problem z baterią po ostatniej aktualizacji.

(Temat utworzony: 10-11-2019 11:49 PM)
802 Wyświetlenia
AVIXD
Journeyman
Opcje

Cześć, mam pytanko do użytkowników Galaxy Note 8.

Czy nie zaczęła wam się rozładowywać szybciej bateria po ostatniej aktualizacji? (21.10.2019r.)

W ostatnim czasie nie zacząłem zbytnio więcej korzystać z telefonu, a akumulator pada w oczach.

Wcześniej przy moim stylu korzystania bateria trzymała około 20h na jednym ładowaniu, a teraz zaledwie 11 więc jest to duża różnica. Przykładowo, dziś odłączyłem telefon od ładowarki około godziny 12, bateria była wtedy w pełni naładowana, a o godzinie 21:30 miałem już 5% Gdzie tak naprawdę miałem włączone w tym czasie tylko LTE, Porobiłem kilka zdjęć, może przez godzinę korzystałem z aplikacji, która wymagała dostępu do Lokalizacji (po zakończeniu korzystania wyłączyłem do niej dostęp) i w międzyczasie pisałem na Messengerze oraz przeglądałem Facebooka. Jedyną aplikacją jaką zainstalowałem w ostatnim czasie jest „Pomocnik aplikacji Mój telefon” która według użycia baterii w tym czasie zużyła tylko 1%.

Znaczny spadek żywotności baterii zauważyłem, po ostatniej aktualizacji, której dokonałem 27.10.2019r. stąd też moje pytanie.

Czy aktualizacja mogła spowodować taką zmianę?

0 Like
20 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@AVIXD  Na początek naładuj, telefon do 100% odłącz,  ładowarkę wpisz z dilera kod *#0228# quick start na chwilę zgaśnie, ekran po tym zabiegu zostanie skalibrowana bateria. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AVIXD, spróbuj również wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AVIXD  Mam dostęp do Note 8 i nie potwierdzam takiego problemu.  Warto wykonać czynności zaproponowane przez @mirudo24 .

AVIXD
Journeyman
Opcje

Dzięki za informacje i  podpowiedzi! Przed chwilą naładowałem telefon do pełna i wykonałem obie wspomniane czynnośći. Sprawdzę czy pomogło i dam znać :smiling-face: 

Jakby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to proszę pisać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może mało kto wie, ale co napisał kolega @Szewcu72  ma 100% racji już dawno było stosowane to w laptopach samsunga 

https://eu.community.samsung.com/t5/Galaxy-S9-S9/Android-Pie-oficjalnie-na-S9-S9/m-p/1387941/highlig...

0 Like
AVIXD
Journeyman
Opcje

Cześć, po 3 dniach urządzenie przeszło 5 cykli ładowania. Średnio wytrzymuje 13-16h na baterii, więc niestety, żadne z wymienionych rozwiązań nie pomogło.

Szczególnie w Piątek, gdzie większość dnia spędziłem w domu, więc korzystałem przeważnie z WIFI. Z LTE korzystałem może przez 30 minut jak wyszedłem na zakupy. Ok. 1,5h słuchałem muzyki na Tidalu, z 30 minut pooglądałem wideo na YouTube, z 30 minut korzystałem z aplikacji która wymaga dostępu do lokalizacji, reszta to sporadyczne przeglądanie Facebooka, allegro, korzystanie z przeglądarki, smsy i Messenger. Telefon naładowany chwile po północy musiałem podłączyć do ładowarki ok. 13:30.

Zwróciłem uwagę również, że ostatnie 15% leciało w oczach… to znaczy 1%/1min. Gdzie wtedy miałem włączone tylko wifi i odpisywałem na sms, nawet nie siedziały żadne aplikacje w ramie.

Sprawdziłem czy może sytuacja się poprawi po wyłączeniu szybkiego ładowania, ale niestety to również nie pomogło.

Jak myślicie, czy to możliwe, że to bateria dokańcza już swego żywota?

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AVIXD  Jak długo masz ten telefon?

0 Like
AVIXD
Journeyman
Opcje

@PrzemekM  dokładnie 13 miesięcy. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@AVIXD  Raczej pozostaje Ci zakup nowej baterii.

0 Like