Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 8 - Problem z baterią po ostatniej aktualizacji.

(Temat utworzony: 07-11-2019 11:26 PM)
1342 Wyświetlenia
AVIXD
Journeyman
Opcje

Cześć, mam pytanko do użytkowników Galaxy Note 8.

Czy nie zaczęła wam się rozładowywać szybciej bateria po ostatniej aktualizacji? (21.10.2019r.)

W ostatnim czasie nie zacząłem zbytnio więcej korzystać z telefonu, a akumulator pada w oczach.

Wcześniej przy moim stylu korzystania bateria trzymała około 20h na jednym ładowaniu, a teraz zaledwie 11 więc jest to duża różnica. Przykładowo, dziś odłączyłem telefon od ładowarki około godziny 12, bateria była wtedy w pełni naładowana, a o godzinie 21:30 miałem już 5% Gdzie tak naprawdę miałem włączone w tym czasie tylko LTE, Porobiłem kilka zdjęć, może przez godzinę korzystałem z aplikacji, która wymagała dostępu do Lokalizacji (po zakończeniu korzystania wyłączyłem do niej dostęp) i w międzyczasie pisałem na Messengerze oraz przeglądałem Facebooka. Jedyną aplikacją jaką zainstalowałem w ostatnim czasie jest „Pomocnik aplikacji Mój telefon” która według użycia baterii w tym czasie zużyła tylko 1%.

Znaczny spadek żywotności baterii zauważyłem, po ostatniej aktualizacji, której dokonałem 27.10.2019r. stąd też moje pytanie.

Czy aktualizacja mogła spowodować taką zmianę?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AVIXD, wykonaj hard reset i nie przywracaj kopii. Jeżeli problem z baterią będzie się utrzymywał to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

1Core
First Poster
Opcje

Niestety ale wymiana baterii także nie jest rozwiązaniem problemu. Mój 2,5 roczny Note 8 miał duży problem związany z szybkim spadkiem baterii. Zbierając rozliczne informacje na wielu forach internetowych, stwierdziłem, że zainwestuje jeszcze w mojego poczciwego note'a i dam mu jeszcze szanse na nowej baterii. Niestety.... Problemy pozostają dalej takie same. Bateria najzwyczajniej w świecie "nie trzyma". Nie pomagają kody kalibracji baterii, nie pomaga czyszczenie pamięci podręcznej. Wszystko co możliwe i pozostawione na wszelakich forach zastosowałem. NIC NIE POMAGA! Po wspomnianej aktualizacji po prostu " coś się stało".  Zastanawia mnie czy nie jest to "zachęta" aby przez problemy techniczne zmusić do zmiany sprzętu na nowszy.. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@1Core  Korzystasz z trybów oszczedzania baterii?

0 Like
1Core
First Poster
Opcje

Tak jak wpisałem w moim komentarzu. Wszystko co możliwe zostało zastosowane w moim egzemplarzu. Poza tym nowa bateria nie powinna nie wytrzymać 6ciu godzin użytkowania a to uważam za conajmniej dziwne....

0 Like
1Core
First Poster
Opcje
Akurat od tego elementu zaczynałem jakąkolwiek próbę ratowania żywotności baterii...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@1Core  Bardzo dziwna sprawa :thinking-face: poczekajmy na wypowiedzi innych uzytkowników czy również maja taki problem i co o tym myślą.  Jeżeli telefon zaliczył serwis i wymianę baterii a problem nadal występuje to możesz jeszcze zgłosić taki błąd/problem.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@1Core, możliwe, że wystąpiła inna usterka sprzętowa i dlatego wymiana baterii nie pomogła. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w serwisie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  To jeszcze ewentualnie może być płyta główna :thinking-face:

1Core
First Poster
Opcje
Problem z bateriami mają także 2 inne osoby z grona moich znajomych. Nie wymieniali baterii, ale telefony znacząco zwolniły... Także od momentu wgrania aktualizacji. Nie wymieniali oni baterii - tylko mnie poniosło w ferworze walki o telefon i podjąłem się tejże operacji. Na pozostałych 2 Note'ach 8 także zastosowano wszystko cokolwiek możliwe aby poprawić wydajność sprzętową oraz "oszczędności" na baterii, wykonywali to samo co ja na swoim sprzęcie. Efekt- identyczny. Praca na aparatach staje się nieznośna poprzez spadki baterii, które także są zauważalne z stopniu więcej niż znacznym. Piszecie o płycie głównej - też mam to na uwadze, choć nie sądzę aby było to kluczowym elementem układanki, gdyż nie dostrzegam cech na to wskazujących ani elementu "grzania się" aparatu.
0 Like
hjupyd
First Poster
Opcje
Po 16-stu miesiącach wszystko w telefonie padło,dobrze,że był na gwarancji. Pewnego dnia po prostu zgasł:) Wymieniono co się dało. Teraz,po 24 miesiącach bateria zaczyna coraz krócej trzymać,chociaż na prawdę bardzo oszczędnie używam telefonu. S8 jest zgrabnym, ale chyba nie do końca dobrym telefonem.A szkoda,bo go lubię:)))
0 Like