Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria s8

(Temat utworzony: 16-01-2020 01:14 PM)
525 Wyświetlenia
Marcin72
Pathfinder
Opcje

Mam dwa lata s8. Bateria od rana do 15 na 5%. Czy pomoże wymiana? 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin72, nie napisałeś które aplikacje wpływają w największym stopniu na zużycie baterii. Sprawdź czy problem z szybkimi spadkiem baterii będzie występował w trybie bezpiecznym. Jeżeli tak to pozostaje wykonać hard reset bez przywracania kopii. Jeżeli to również nie pomoże to konieczna będzie wizyta w serwisie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin72, baterię naładowałeś rano do 100% i o godzinie 15 pozostało 5%? Czy sprawdziłeś, które aplikacje zużywają najwięcej baterii? Czy problem z szybkim rozładowywaniem występuje codziennie czy pojawił się po raz pierwszy?

0 Like
Marcin72
Pathfinder
Opcje

Pojawia się od niedawna.(1 tydz.) Zacząłem ładować indukcyjne (ładowarka Samsung indukcyjna 10000). App cały czas czas mam ustawione tak jak zawsze. Żadnych nie dodawałam ani nie zmieniłem w ustawieniach nic. A i ładowarka mi padła ,przestała działać.

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin72, nie napisałeś które aplikacje wpływają w największym stopniu na zużycie baterii. Sprawdź czy problem z szybkimi spadkiem baterii będzie występował w trybie bezpiecznym. Jeżeli tak to pozostaje wykonać hard reset bez przywracania kopii. Jeżeli to również nie pomoże to konieczna będzie wizyta w serwisie.

waski815
Student
Opcje
Witam,czy warto wymienić baterię w s7?
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@waski815 Nie wiem, czy serwisy oferują jeszcze taką wymianę. Jest to już stary model.

quennep
Navigator
Opcje
Kilka dobrych lat już ma wiec bateria ma na pewno duży spadek wydajności. Musisz sam wiedzieć czy tego potrzebujesz. Jeśli wystarcza ci to ile teraz wytrzymuje to nie. Jeśli byś chciał żeby telefon wytrzymywał dłużej to uważam że wydane 200 zł na wymianę jest warte jeśli od początku nie było to robione o ile jakiś serwis nadal taka wymianę oferuje
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Szczerze mówiąc no jest, to zależne. S7 ma już swoje lata, więc raczej wymieniłbym baterie z myślą o przedłużeniu jego żywotności o rok, tak aby móc sobie dozbierać na nowszy model. Oczywiście, wszystko zależy od serwisu, ale raczej jeśli byłaby taka opcja, to bym skorzystał.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Koszt wymiany baterii ok 220zł
waski815
Student
Opcje
Jakie miasto?