Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria krótkie działanie

(Temat utworzony: 29-07-2017 08:58 AM)
1435 Wyświetlenia
Lemur95
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z baterią w Samsungu j5 2016, otóż ostatnio miałam bardzo mało baterii więc włączyłam tryb bardzo niskie zużycie energii, fajnie telefon trzymał mi cały dzień. No i później jak już się naładował wyłączyłam ten tryb. Niestety teraz telefon trzyma mi bardzo krótko i nawet nie używany szybko się rozładowuje.. czy ktoś miał już ten problem? 

0 Like
5 Odpowiedzi
WolF
Voyager
Opcje

Ja na Twoim miejscu jak reset do ustawień fabrycznych nie zadziała udałbym się do serwisu.

0 Like
Wojnixxx
Journeyman
Opcje
Witam grupe mam pytanie wczoraj kupiłem samsunga galaxy m33 5g i bardzo krótko trzyma mi bateria ,co mogę zrobić aby trzymała dłużej ,mam włączone 5g i jasność ekranu do połowy, proszę o porady. Z góry dziękuję za info pozdrawiam i życzę miłego dzionka.
blacha21
Samsung Members Star ★
Opcje
Telefon na początku może mieć słabszą baterię, gdyż uczy się naszego użytkowania (około 2tygodnie). A jesli chodzi o 5g to zużywa ono więcej baterii niż 4g :smiling-face:
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Tak jak napisał @blacha21, smartfon uczy się naszych wzorców użytkowania, oczywiście czas pracy na baterii się powiększy, ale nieznacznie bez zastosowania kilku opcji.

Ustawienia
Pielęgn. baterii I urządzenia
Bateria
Więcej ustawień baterii

Bateria adaptacyjna - wył
Profil wydajności - lekki

Dzięki temu ten czas powinien się lekko wydłużyć jak już smartfon nauczy się wzorców użytkowania.

Przy okazji 5G zżera baterię na potęgę, ale rozumiem, że no nie po to był kupowany smartfon z 5G aby go nie używać, ale zalecam od czasu do czasu sobie wyłączyć 5G, kiedy smartfon np. W pracy/szkole leży nieużywany.

Ustawienia

Połączenia

Sieci komórkowe

Tryb pracy sieci - LTE/3G/2G
0 Like
Wojnixxx
Journeyman
Opcje
Super dziękuję za informację teraz wiem jak postępować z tym fajnym smartfonem