18-12-2017 10:03 AM
Cześć forumowicze.
Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.
Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.
Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?
Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.
Members
boczne menu
Ogłoszenia
Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.
Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.
Ustawienia
Aktualizacja
Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:
18-12-2017 10:46 PM
Ja posiadam czysty system XEO i brak informacji w aplikacji members, w zakładce ogłoszenia. Przez co nie mogę wziąć udziału w beta testach.
18-12-2017 10:54 PM
ważniejsze od tego czy posiadasz CZYSTY czy inny system jest to czy po nabyciu urządzenia korzystałeś tylko z OFICJALNEGO kanału dystrybucji aktualizacji, czyli FOTA [powiadomienie o aktualizacji w pasku powiadomień] czy próbowałeś WGRAĆ coś na podstawie różnych dziwnych instrukcji znalezionych w internetach. w tym drugim przypadku jeżeli popełniłeś chociaż mały błąd możesz mieć problem zarówno z dostaniem się do beta testów Oreo jak i nawet z otrzymaniem oficjalnej aktualizacji
18-12-2017 10:59 PM
System jest prosto od producenta. Aktualizowany z poziomu ustawień. Dawniej gdy miałem S4 bawiłem się w zmiany systemów i wiem o tym że grozi to, np. nabiciem flagi knox. Ale dziwi mnie to w tym wypadku gdy wszystko jest oryginalne a system XEO nie mam możliwości wzięcia udziału w testach.
18-12-2017 11:25 PM
Co oznacza, że nic? Przy takich operacjach potrzba więcej szczegółów. Co robisz, co się dzieje? Co innego, gdy słuchawkę mam przed sobą, a co innego, gdy dorzadzam na odległość.
18-12-2017 11:29 PM
18-12-2017 11:41 PM
Co w przypadku, gdy nie można zapisać się do beta testów (brak opcji w ogłoszeniach)?
19-12-2017 12:20 AM
To co napisałem wczesniej. Albo skończyła się pula ilości testerów albo występuje u Ciebie niezgodność systemowa.
Na telefonie musi być sytem w wersji XEO, czyli nie brandowany.
19-12-2017 12:38 AM
Witam ponownie,
Problem z bootloopem podczas aktualizacji do Bety Androida 8.0 Oreo rozwiązany dzięki niezawodnej pomocy kolegi Szewcu72 W razie problemów polecam napisać do Niego, a na pewno Wam pomoże
Trzymajcie się, cieszcie się Betą Oreo i Wesołych Świąt dla całego forum życzę
Wielu trafionych prezentów i wspaniałej rodzinnej atmosfery
19-12-2017 01:10 AM
19-12-2017 09:21 AM
Cześć
Otrzymałem potwierdzenie, że beta testy w Polsce nie są objęte ilościowym ograniczeniem użytkowników.
Jednak jak każda beta może być czasowo niedostępna, choćby w celu optymalizacji dystrybucji oprogramowania.
Wszystkich, którzy obecnie nie mogą się zapisać proszę tylko o nieco cierpliwości.
Dodatkowo przypominam o potrzebie spełnienia dwóch warunków:
- posiadanie "czystego" oprogramowania XEO
- korzystanie z Polskiej karty SIM