Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9358 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

287 Odpowiedzi
Gustlik104
Explorer
Opcje

Ja posiadam czysty system XEO i brak informacji w aplikacji members, w zakładce ogłoszenia. Przez co nie mogę wziąć udziału w beta testach.

0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje

ważniejsze od tego czy posiadasz CZYSTY czy inny system jest to czy po nabyciu urządzenia korzystałeś tylko z OFICJALNEGO kanału dystrybucji aktualizacji, czyli FOTA [powiadomienie o aktualizacji w pasku powiadomień] czy próbowałeś WGRAĆ coś na podstawie różnych dziwnych instrukcji znalezionych w internetach. w tym drugim przypadku jeżeli popełniłeś chociaż mały błąd możesz mieć problem zarówno z dostaniem się do beta testów Oreo jak i nawet z otrzymaniem oficjalnej aktualizacji :winking-face:

about.me/krzysztofbryk
0 Like
Gustlik104
Explorer
Opcje

System jest prosto od producenta. Aktualizowany z poziomu ustawień. Dawniej gdy miałem S4 bawiłem się w zmiany systemów i wiem o tym że grozi to, np. nabiciem flagi knox.  Ale dziwi mnie to w tym wypadku gdy wszystko jest oryginalne a system XEO nie mam możliwości wzięcia udziału w testach.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Matti12321

Co oznacza, że nic? Przy takich operacjach potrzba więcej szczegółów. Co robisz, co się dzieje? Co innego, gdy słuchawkę mam przed sobą, a co innego, gdy dorzadzam na odległość.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Trzeba poczekać do jutra na ekspertów i @MichalP. Być może są ograniczenia ilościowe testerów, jak to bywało do tej pory w innych lokalizacjach. Nie chcę odpowiadać, za nich.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Próchenko
First Poster
Opcje

Co w przypadku, gdy nie można zapisać się do beta testów (brak opcji w ogłoszeniach)? 

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Próchenko

To co napisałem wczesniej. Albo skończyła się pula ilości testerów albo występuje u Ciebie niezgodność systemowa.

Na telefonie musi być sytem w wersji XEO, czyli nie brandowany.

0 Like
Matti12321
Apprentice
Opcje

Witam ponownie,

Problem z bootloopem podczas aktualizacji do Bety Androida 8.0 Oreo rozwiązany dzięki niezawodnej pomocy kolegi Szewcu72 :smiling-face: W razie problemów polecam napisać do Niego, a na pewno Wam pomoże :smiling-face: Trzymajcie się, cieszcie się Betą Oreo i Wesołych Świąt dla całego forum życzę :smiling-face: Wielu trafionych prezentów i wspaniałej rodzinnej atmosfery :smiling-face:

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie ma sprawy. Po to tu jesteśmy, aby wzajemnie sobie pomagać.
Również życzę radosnych, pogodnych i rodzinnych Świąt.

KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć

Otrzymałem potwierdzenie, że beta testy w Polsce nie są objęte ilościowym ograniczeniem użytkowników.

Jednak jak każda beta może być czasowo niedostępna, choćby w celu optymalizacji dystrybucji oprogramowania.

Wszystkich, którzy obecnie nie mogą się zapisać proszę tylko o nieco cierpliwości.

Dodatkowo przypominam o potrzebie spełnienia dwóch warunków:

- posiadanie "czystego" oprogramowania XEO

- korzystanie z Polskiej karty SIM