Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9328 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

287 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Skoro już macie na swoich słuchawka Oreo i nie mozecie się nim nacieszyć, to teraz może warto przygotować swoje słuchawki na "wszelkie ewentualności". Bo jak wiadomo cisteczko jest w fazie beta...

Co można, a co warto zrobić? Małą podpowiedź znajdziecie w tym temacie: Konfiguracja urządzania, aktywacja funkcji i opcji ułatwiających samodzielne naprawy.

Udanej konfiguracji. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Alicja70
Helping Hand
Opcje

Czy masz telefon brandowany?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Julcia_6999

Beta dostępna jest dla odblokowanych urzadzeń nie posiadajacych brandu operatorskiego.

Oznacza to, ze na pokładzie trzeba mieć soft/system z CSC w wersji XEO - czysty na Polskę.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Ja paczam, a Nasze forum i moja paskudna gęba na tabletowo  https://www.tabletowo.pl/2017/12/18/galaxy-s8-i-s8-plus-android-oreo-beta-testy/   :smileytongue: :smileyvery-happy: 

Julcia_6999
First Poster
Opcje

Z tego co wiem mam czysty Soft :smiling-face:

Mały edit: mój telefon oficjalnie pochodzie z Węgier więc wszystko jest jasne czemu nie mam aktualizacji 

0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Napisz wersje Softu i gdzie tel. kupowany
0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
No to masz jasność. Trzeba wgrać Soft na Polskę XEO za pomocą programu Odin i dopiero po zarejestrowaniu tel. pojawi się opcja testów
0 Like
Matti12321
Apprentice
Opcje

Witaj,
Ja również utknąłem na bootloopie - włącza się logo Galaxy S8+, następnie Samsung, później optymalizacja, która leci tak od 39 do 69 i później albo od razu reset, albo jeszcze próba instalacji aplikacji reklamodawców i dopiero reset - i tak w kółko. Robiłem vol down+power jak pisałeś, ale to tylko mi resetuje telefon, a nie zmienia niestety nic w całym procesie... Jakieś porady, co z tym robić? Będę wdzięczny :smiling-face:

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Matti12321

Sprawdź czy w chodzi w recovery (Volume Up + Bixby + Power) lub w download mode (Volume Down + Bixby + Power) i daj znać.

Matti12321
Apprentice
Opcje
niestety nic 😕
0 Like