Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9053 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

287 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@91piotrek 

Beta przeznaczona jest dla XEO, a w przypadku XEO ostatnia, najnowsza wersja kończy się na wyznacznikiem "K7".

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
nowosadkamil
First Poster
Opcje

Hej,

Czy ktoś jeszcze utkną w boot loopie, jakies porady co moge zrobić?

Pozdr

Kamil

0 Like
PioterC
Navigator
Opcje

A więc pierwsze wrażenia...

Przed instalacją Bety nie przywracałem ustawień fabrycznych... sama instslacja poszła gładko, ale... po jej zainstalowaniu ekran główny częściowo chował się z prawej strony - niestety nie miałem pod ręką nic żeby zrobić fotkę... 

Przywróciłem uztawienia fabryczne i wszystko wróciło do normy...

Ponadto:

- zarządzanie RAMem jest chyba faktycznie lepsze, bo mam więcej apek, więcej grzebię, a awolnej pamięci też jakby więcej o 0,1-0,2 GB...

- żywotność baterii - w trakcie testowania, ale mam wrażenie że mam za duży procent na wskaźniku jak na wieczór...

- pojawiły się chyba dodatkowe funkcje w aparacie - tedtujemy...

- fajne dodatkowe opcje po przytrzymaniu ikonki apki...

Reszta jak się pobawię...

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
Etui:Nillkin Frosted Folia/Szkło: brak
Luqash
Student
Opcje

Czyli mając tą wersję nie łapie się na beta testy?Czyli mając tą wersję nie łapie się na beta testy?

0 Like
PioterC
Navigator
Opcje

jak masz brandowane oprogramowanie (operatora) - to Beta nie będzie dostępna... a tak poza tym - zapisałeś się do niej w Members?

P.S.

Niech mi ktoś na privie napisze jak można takie zrzuty ekranu qrka wodna robić?

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
0 Like
Luqash
Student
Opcje
Tak tel mam z Play więc chyba nic z tego nie będzie,a w members nie mam żadnych wiadomości:(
Zrzut ekranu jednocześnie przycisk Power and vol-
PioterC
Navigator
Opcje
możesz sobie wgrać "czyste" oprogramowanie w którymkolwiek serwisie Samsunga...

--------------------
Samsung Galaxy S8 64Gb
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@nowosadkamil

Wyłącz telefon kombinacją Volume Down i Power. Włącz ponownie i sprawdź co się dzieje.

Daj znać, powalczymy wspólnie, gdyby dalej było coś nie tak.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Julcia_6999
First Poster
Opcje

Co trzeba zrobić żeby się zarejestrować ? Bo mam konto na Samsung members Ale niestety w ogłoszeniach pisze że brak informacji 😞

0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Po zrobieniu ustawień jest spoko. Zmieniło się trochę w ustawieniach klawiatury, telefon przyspieszył, jak u kolegi trochę więcej ramu. Nie zauważyłam w poprzedniej wersji ale tu znalazłam przyspieszenie pobierania danych i po włączeniu przy wifi pojawia dotrę dodatkowo lte. Aparatu, muzyki i oglądania filmów jeszcze nie sprawdzałam. Co do aplikacji i dłuższego dotknięcia pojawiają się tylko 3 rzeczy do wyboru.. to na razie tyle.