Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9361 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

287 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

I jak przebiegają Wasze testy?

Teraz warto spojrzeć na zarzadzanie energią. Tylko pamietajcie, że w przypadku tak dużych zmian, musimy dać szansę systemowi na "ułożenie się".  Zwłaszcza procesy zarzadzające zasobiami naszej elektroni i kontrolujące zużycie energii przez inne aplikacje, muszą podziałać jakiś czas, aby mogły sprawdzić jak inne aplikacje konsumują naszą baterią. A to nie trwa jeden, czy dwa dni. Kilka cykli ładowania i rozładowania musi pyknąć. :smiling-face:

Kolejna ważna uwga. Już ustalone i potwierdzone!

Nie ma ograniczeń ilościowych betatesterów! Ale są warunki, które należy spełnić, aby móc przystapić do programu testów:

- telefon musi pochodzić "z wolnej sprzedaży" , czyli nie mieć brandu operatora lub brand ten usunięty. Musi mieć wersję XEO systemu.xeo.png

- telefon musi mieć stus oficjalny, czyli jak bawiliście się lub posiadacie na słuchawkach custom (nieoficjalne) softy lub recovery, też nie zadziała.

Miłej zabawy i udanego testowania.oreo.png

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@KrzysiekK

Byłeś szybszy. :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy: :face-with-tears-of-joy:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Gustlik104
Explorer
Opcje

Dzięki Szewcu72! Teraz już wiem gdzie leżał problem. Byłem przekonany że mam czyste XEO Ale okazało się że mam Ato/Xeo/Ato czyli austriacka dystrybucja. Zmienię system na czyste XEO i zobaczę co będzie. Wybaczcie zbędne pytania .

0 Like
Marcinm80
First Poster
Opcje

Witam u mnie w zakładce ogłoszenia jest pusto ,jak pobrać oreo 

0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje

Pojawił się jeden problem telefon bardzo się nagrzewa przy kilku aplikacjach naraz i podczas ładowania ...

0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Na plus oceniam zmiany w klawiaturze 😊
WlodeQ
Apprentice
Opcje

Dzień dobry witam, otóż mam pewien problem i nie wiem czym on jest spowodowany, spełniam wszystkie warunki jakie były tutaj wspomniane a wyskakuje mi ciągle błąd o taki: (model telefonu to G955FScreenshot_20171219-152913.png

0 Like
KrzysztofBryk
Explorer
Opcje
@szewcu72 pierwsze słyszę aby po aktualizacji FOTA, cokolwiek w telefonie musiało się układać :DDDD możesz podać jakieś sprawdzone źródło tych rewelacji?
about.me/krzysztofbryk
0 Like
Grzesiek_pl
Pioneer
Opcje

Gustlik104 i jak ci to poszło? Udało się debrandować i pobrać bete? Ja mam xeo/xeo/tim, dostałem zaproszenie, zarejestrowałem się, a aktualizacja nie pojawia się od rana. Da się w ogóle zmienić ostatni kod csc na xeo? Niektórzy mają debrandowane softy z ostatnim kodem innym niż xeo ( np. xeo/xeo/pls ) i mogli pobrać bete ( fora do znalezienia w sieci ). To jak to jest w końcu?!

0 Like
Gustlik104
Explorer
Opcje

Niestety jeszcze nie mogę powiedzieć co i jak bo na razie nie mam jak uczynić tej operacji:/  ale podejrzewam że  wystarczy mieć kod xeo/xeo/***  z obojetną końcówką.

0 Like