18-12-2017 10:03 AM
Cześć forumowicze.
Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.
Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.
Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?
Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.
Members
boczne menu
Ogłoszenia
Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.
Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.
Ustawienia
Aktualizacja
Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:
19-12-2017 09:36 AM — edytowano 19-12-2017 09:40 AM
I jak przebiegają Wasze testy?
Teraz warto spojrzeć na zarzadzanie energią. Tylko pamietajcie, że w przypadku tak dużych zmian, musimy dać szansę systemowi na "ułożenie się". Zwłaszcza procesy zarzadzające zasobiami naszej elektroni i kontrolujące zużycie energii przez inne aplikacje, muszą podziałać jakiś czas, aby mogły sprawdzić jak inne aplikacje konsumują naszą baterią. A to nie trwa jeden, czy dwa dni. Kilka cykli ładowania i rozładowania musi pyknąć.
Kolejna ważna uwga. Już ustalone i potwierdzone!
Nie ma ograniczeń ilościowych betatesterów! Ale są warunki, które należy spełnić, aby móc przystapić do programu testów:
- telefon musi pochodzić "z wolnej sprzedaży" , czyli nie mieć brandu operatora lub brand ten usunięty. Musi mieć wersję XEO systemu.
- telefon musi mieć stus oficjalny, czyli jak bawiliście się lub posiadacie na słuchawkach custom (nieoficjalne) softy lub recovery, też nie zadziała.
Miłej zabawy i udanego testowania.
19-12-2017 09:38 AM
Byłeś szybszy.
19-12-2017 10:44 AM
Dzięki Szewcu72! Teraz już wiem gdzie leżał problem. Byłem przekonany że mam czyste XEO Ale okazało się że mam Ato/Xeo/Ato czyli austriacka dystrybucja. Zmienię system na czyste XEO i zobaczę co będzie. Wybaczcie zbędne pytania .
19-12-2017 11:39 AM
Witam u mnie w zakładce ogłoszenia jest pusto ,jak pobrać oreo
19-12-2017 12:09 PM
Pojawił się jeden problem telefon bardzo się nagrzewa przy kilku aplikacjach naraz i podczas ładowania ...
19-12-2017 02:28 PM
19-12-2017 03:37 PM — edytowano 19-12-2017 03:38 PM
Dzień dobry witam, otóż mam pewien problem i nie wiem czym on jest spowodowany, spełniam wszystkie warunki jakie były tutaj wspomniane a wyskakuje mi ciągle błąd o taki: (model telefonu to G955F
19-12-2017 04:20 PM
19-12-2017 06:17 PM — edytowano 19-12-2017 06:19 PM
Gustlik104 i jak ci to poszło? Udało się debrandować i pobrać bete? Ja mam xeo/xeo/tim, dostałem zaproszenie, zarejestrowałem się, a aktualizacja nie pojawia się od rana. Da się w ogóle zmienić ostatni kod csc na xeo? Niektórzy mają debrandowane softy z ostatnim kodem innym niż xeo ( np. xeo/xeo/pls ) i mogli pobrać bete ( fora do znalezienia w sieci ). To jak to jest w końcu?!
19-12-2017 06:49 PM
Niestety jeszcze nie mogę powiedzieć co i jak bo na razie nie mam jak uczynić tej operacji:/ ale podejrzewam że wystarczy mieć kod xeo/xeo/*** z obojetną końcówką.