Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Android Oreo - Beta testy! :)

(Temat utworzony: 18-12-2017 10:03 AM)
9420 Wyświetlenia
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

oreo.jpg

Cześć forumowicze.

Nadszedł wyczekiwany przez wielu z nas dzień. Ruszyły zapisy do beta testów Android Oreo.

Testy dotyczą modeli Galaxy S8 oraz S8+.

Chcecie skorzystać z możliwości testowania i przyłożyć swoją cegiełkę do optymalizacji systemu?

Wystarczy otworzyć aplikację Samsung Members, rozwinąć boczne menu i wybrać pozycje Ogłoszenia.

MembersMembersboczne menuboczne menuOgłoszeniaOgłoszenia

Następnie czeka nas dokończenie formalności i akceptacja warunków.

4.png5.png6.jpg

Ostatnim krokiem jest przejście do Ustawień telefonu i wybór ręcznej aktualizacji oprogramowania.

UstawieniaUstawieniaAktualizacjaAktualizacja

Jeśli aktualizacja nie będzie dostępna od razu, nie martwcie się. Po kilku minutach zrestartujcie telefon i sprawdźcie ponownie. Na pewno jeszcze dzisiaj będziecie mogli rozpocząć testy. :smileyhappy:

Tagi (5)
287 Odpowiedzi
Alicja70
Helping Hand
Opcje
A co z tymi , którzy nie brali udziału w testach?. Dajcie znać beta testerzy kiedy dostaniecie bo my wtedy 1 dzień później jak rozumiem... 😁
0 Like
Grzesiek_pl
Pioneer
Opcje

ddv.jpgWyciekła wersja 8.0 dla S8 i S8+ z poprawkami na bieżący miesiąc, niestety tylko dla Amerykańskiego Snapdragona. 

Konsultanci Samsung z Północnej Afryki zdradzają termin upubliczeniania Androida Oreo - ich zdaniem, najnowszy system zobaczymy dopiero po premierze S9 czyli pod koniec Lutego.. 

źródła:
https://www.reddit.com/r/GalaxyS8/comments/7v26hh/android_oreo_scheduled_for_end_of_february/
https://www.xda-developers.com/samsung-galaxy-s8-note8-android-oreo-february-security-patches/

0 Like
Gustlik104
Explorer
Opcje

Witam. Mam zainstalowaną bete Oreo 8.0. Od wczoraj mój S8 rozładowuje się bardzo szybko. Po zostawieniu go na noc z baterią na poziomie 85% rano było 0%. W statystykach na pierwszym miejscu jest System android. Czy miał ktoś może podobnie?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zdarza się czasami. W trybie recovery wykonaj wipe cache partition.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Gustlik104
Explorer
Opcje

Pomogło:) Dziękuję bardzo!

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie ma za co. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje

Kiedy w takim razie stabilna wersja Oreo dla S8+ i S8 na polski rynek... na pewno kazdy posiadacz tych modeli chciałby wiedzieć ...??? Oczywiście razem ze mną... 🤔 też czekam...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Koniec lutego?! :winking-face:

0 Like
Alicja70
Helping Hand
Opcje
Tak sobie właśnie myślałam ale miałam nadzieję, że trochę wcześniej jednak... 🙁
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

OK, a teraz koniec żartów z mojej strony. :winking-face: :face-with-tears-of-joy:

Wszystkich beata testerów, ale i również osoby które nie testowały systemu Oreo informuję, że w dniu dzisiejszym

Samsung wypuścił (via OTA) oficjalną wersję sysytemu Oreo

na rynek niemiecki. Oznaczenie wersji to G955XXU1CRAPJej waga to 487 MB, ale jest to wielkość aktualizacji dla bety. W przypadku aktualizacji dla systemu Nougat zapewne plik z aktualizacją będzie większy.

official oreo 2.jpgofficial oreo.jpg

I jeszcze mała ciekawostka. Poniższy link prowadzi do wideo przedstawiającego Oreo na Galaxy S7 :winking-face:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=5Qrj4Jpq1y0