Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zewnętrzne Chłodzenie Telefonu podczas dużego obciążenia?

(Temat utworzony: 30-05-2021 12:03 AM)
1475 Wyświetlenia
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Witam jak w temacie.
 Chodzi mi o chłodzenie telefonu zewnętrznym urządzeniem, a mianowicie podczas grania w wymagające gry typu Asphalt 9, CODM itp telefon się strasznie grzeje czasami na widget-cie Perf Z (pokazuje temperaturę 40-44°c i to chyba trochę dużo) i z tąd moje pytanie czy jest sens Kupić zewnętrzne chłodzenie np coś takiego link poniżej:

image

Oglądałem jakieś testy niby działa tylko pytanie czy w tym miejscu na tyle S21 Ultra będzie coś odprowadzało ciepło czy raczej nie.? Miał ktoś może styczność z takim akcesorium do telefonu? 
 Co prawda cena śmieszna ale czy jest sens na to wydać kasę czy lepiej iść na 2 pizze ?
25 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Tak ale wszystko z tego wiem ale nie po to się kupuje telefon za prawie 6tys żeby przerywać granie jak się wciągnie w grę. Przez to pytam czy da radę schłodzić telefon z zewnątrz i czy to działa? Co prawda 44° tylko raz miałem przez chwilę zazwyczaj jest ok 40-42°
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na pewno coś to da, ale pomyśl czy będziesz często z tego korzystał. 

0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Ja ogólnie dużo gram na tel a tez często mam sporo aplikacji uruchomionych i często się przełączam pomiędzy nimi co sprzyja nagrzewaniu się czasami tel. Więc myślę że jeśli by to działało to pewnie bym z tego korzystał. A z tego co się orientuję jak tel się nagrzeje system obniża zużycie procesora by nie doprowadzić do przegrzania się urządzenia a co za tym idzie schłodzenie tel by temu zapobiegło.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz kupić i przetestować, ale jeśli to nie pomoże to pamiętaj, że możesz to zwrócić w ciągu 14 dni. 

ALIENX21
Helping Hand
Opcje
No w sumie racja Można tak zrobić jeszcze jutro pomyślę i zobaczymy może zamówię.
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak zamówisz i przetestujesz daj znać. 

0 Like
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Oki napewno dodam opinie jak dokonam zakupu i przetestuję. Dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

(Zewnętrzne chłodzenie czeka w domu także w ten weekend będę testował) bo dopiero wracam do PL
ALIENX21
Helping Hand
Opcje
Witam ponownie. Czy takie temperatury telefonu są normalne? I do jakich temperatur wytrzymują podzespoły telefonu? Dodam ze procesor ma temperaturę ok 75°C
Screenshot_20210616-104849_Brawl Stars_8046.pngScreenshot_20210611-114017_Call of Duty.png
0 Like