Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s21 a zewnętrzne DACi

(Temat utworzony: 13-03-2023 02:09 PM)
550 Wyświetlenia
rollesky
Explorer
Opcje
Dzień dobry,
Czy znana jest lista kompatybilnych dac-ów / kart dźwiękowych współpracujących z s21?

Chciałbym podłączyć Sound Blaster G3 jednak zastanawiam się czy to zadziała? Jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam, Marcin 
0 Like
8 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@rollesky Z tego co wiem, żadna taka lista nie jest dostępna. Na stronie producenta karty dźwiękowej możesz odnaleźć informacje o wymaganiach systemowych:

Android ^

• Android OS Version 8.0 or later
  • Device must have built-in Bluetooth Low Energy (BLE) support

S21 posiada BLE, wygląda więc na to, że można spodziewać się, że ten dac będzie działał.

0 Like
rollesky
Explorer
Opcje
Dzięki. Ale te wymagania, które cytujesz dotyczą sterowania kartą podłączona do zestawu PlayStation / Xbox.
Co do obsługi samej karty w telefonach z androidem, to wiem, że jest wspierana ale telefon telefonowi nierówny.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@rollesky Z tego co widziałem po wpisach na reddicie, ten sprzęt działa z S21. Taka ciekawostka - nie działa na Galaxy S20.

Lukas07
Pioneer
Opcje
Kup asusa, bo tam masz bardzo dobre wyjście audio. Samsung to odpad, który nawet tego nie ma, a przypomnę, jak to zapierała się ta firma, że nie zrezygnuje:
- z akcesoriów w opakowaniu jak ładowarka, słuchawki itd
- z dodatkowych złączy na karty pamięci, 3.5mm
- nie będzie drogie jak Apple
- będzie w tej cenie lepsze od Apple
Itd. Wiec jak chcesz dobry dzwiek na przewodzie, to kupuje asusa lub ewentualnie flagowca od sony. Samsung to co najwyżej pierdzi na słuchawkach.
rollesky
Explorer
Opcje
Polecisz jakąś kartę od Sony albo Asus?
0 Like
Lukas07
Pioneer
Opcje
Nie trzeba, bo mają wbudowanego DACa i na słuchawkach graja bardzo dobrze.
0 Like
rollesky
Explorer
Opcje
Ale ja nie planuje zmieniać telefonu. Na co dzień korzystam ze słuchawek bluetooth i jest okej. DAC potrzebuje od dzwona. Poza tym, po wpadkach z Xperia od Sony, to i Samsung i jego serwis błyszczą. Xperia reklamowałam 12 razy, po tygodniu od naprawy potrafił się ekran odkleić.
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Dźwięk Samsunga zależy od jakości DAC jaki podepniesz, i może być na prawdę świetny przy dacu z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym... tylko że troszkę złociszy trzeba wydać.
0 Like