Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Mikrofon słuchawek zewnętrznych na USB-C

(Temat utworzony: 31-03-2022 12:23 PM)
1537 Wyświetlenia
Vladarinho
First Poster
Opcje
Mam problem z obsługą słuchawek oraz mikrofonu podłączonego kablem do telefonu. Po testach z rożnymi modalami sluchawek podlaczonych przez przejściówkę usbc na jack (baseus L54) zauważyłem dwa problemy, pierwszy to szum bardzo przeszkadzający w korzystaniu oraz drugi czyli mikrofon z podłączonych słuchawek, podczas rozmowy z kimś jest tak cicho że osoba z którą rozmawiam mnie nie słyszy więc kupiłem słuchawki Samsung AKG Type-C (EO-IC100BBEGEU) które podłączone są beż żadnej przejściówki oraz powinny być kompatybilne. Problemy nadal występują, do szumu można się przyzwyczaić, ale problem z mikrofonem uniemozliwia rozmowę przez sluchawki, i podejrzewam że jest to wada systemu telefonu lub ustawień ponieważ dyktafon nagrywa dźwięk głośno a rozmowa w messengerze czy przez telefon jest niemożliwa. Złącze usb-c w telefonie jest w bardzo dobrym stanie ponieważ jest w nim cały czas gumowa zaślepka i nie ładuje telefonu po kablu, bylo ono uzyte tylko kilka razy.
0 Like
4 Odpowiedzi
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Vladarinho  Warto wyczyścić dane aplikacji USBSettings: Ustawienia>Aplikacje>Filtruj i Sortuj>Pokaż aplikacje systemowe>USBSettings>Domyślna Pamięć>Wyczyść Dane.
Oprócz tego masz jeszcze możliwość zmiany ustawień USB, wpisująć w dialerze kod *#0808#. Wybierz opcję niezaznaczoną, a następnie kliknij "REBOOT", aby ponownie uruchomić urządzenie.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Vladarinho  Witam

Warto dokonać zmiany ustawień USB, wpisując w dialerze kod *#0808#. Prosze wybrać opcję niezaznaczoną, a następnie kliknąć "REBOOT", aby ponownie uruchomić urządzenie.

Robson9
Explorer
Opcje
Co to jest dialer ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Robson9, Chodzi o wpisane kodu *#0808# na klawiaturze w aplikacji Telefon. Tak jakbyś wpisywał zwykły numer telefonu.