25-11-2019 11:02 PM
Co tak naprawdę uzyskujemy stosując procedurę czyszczenia pamięci cache z poziomu Recovery menu? Jakie dane, skąd są usuwane, jaki to mniej więcej jest rząd wielkości i wreszcie w jakich sytuacjach warto a może wręcz trzeba to zastosować? Przejrzałem forum łącznie z poradnikiem dot. hard resetu ale nie znalazłem odpowiedzi na te nurtujące mnie pytania..
Dobroci.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
26-11-2019 12:03 AM
@Przemuś, systemowa partycja pamięci podręcznej przechowuje tymczasowe dane (głównie aplikacji). Zdarza się, że dane tam przetrzymywane są nieaktualne bądź niepoprawne co może prowadzić do błędów w działaniu aplikacji lub systemu. Czyszczenie tej pamięci jest zalecane w przypadku wystąpienia błędów po stronie aplikacji lub systemu. Niektórzy wykonują ten zabieg profilaktycznie co jakiś czas np. po wgraniu każdej nowej aktualizacji oprogramowania. Warto dodać, że zabieg ten nie usuwa żadnych danych ani ustawień użytkownika.
26-11-2019 12:07 AM
08-08-2021 09:54 PM
Czy wipe cache partition poprawia żywotność baterii.
09-08-2021 12:04 AM
Jeżeli masz problem ze zbyt szybkim rozładowywaniem baterii to możesz spróbować wykonać ten zabieg. W niektórych przypadkach czyszczenie pamięci podręcznej może pomóc wydłużyć czas pracy baterii na jednym ładowaniu.