Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Uciekająca pojemność baterii

(Temat utworzony: 16-08-2019 09:22 PM)
45698 Wyświetlenia
Astronaut
Apprentice
Opcje

Cześć

Posiadam Samsunga Galaxy S10 i bardzo niepokoi mnie moja bateria. Telefon kupiłem na poczatku maja. Kilka tygodni po zakupie pobrałem aplikacje Accubattery. Na kilka dni w celach czysto testowych. Po kilku ładowaniach sprawdzam ile wynosi moja rzeczywista pojemność bateri i okazalo się że zostało jej tylko 3200 mAh z 3400. Wydało mi się to dziwne. odinstalowałem aplikacje uważając że nie jest zbyt wiarygodna. Kilka dni temu zainstalowałem ją znowu żeby zobaczyć jak wyglada sytuacja bo odczułem, że telefon trzyma  gorzej. Okazało się, że rzeczywistej pojemności bateri pozostało tylko 2975 mAh. Instalowałem aplikacje kilkukrotnie i cały czas to samo. Czy to możliwe, że aż tyle pojemności mi "uciekło"? Zrobiłem test gdzie telefonu używałem przez prawie cały czas na Wi-Fi i wykręciłem 5 godzin i 21 minuty Sot, a łącznie wytrzymał 17 godzin i 40 minut. Na moim normalnym użytkowaniu kiedy rozładowuje go do 15 % wytrzymuje od 3 do 4 godzin Sot. 
Dodatkowo sprawdziłem napięcie na bateri w cpu-z i wynosi cały czas 4200 mV +- 100 mV. Czy to normalne?

Przejdź do rozwiązania
oskykato
Explorer
Opcje
Jak wygląda sprawa z kalibracją  bateri za pomocą kodu *#0228#  ?? 
Jak dokładnie wykonać ten zabieg ?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@oskykato. Witam. Jesli chcesz użyć kalibracji tym kodem to musisz naładować baterie do 100% odłączyć ładowarkę wcisnąć Quick Start i poczekać aż się skalibruje. Taką operacje trzeba zrobić 3 razy
oskykato
Explorer
Opcje
Dzięki :winking-face:
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Musisz pamiętać ze robi się to dopiero jak wskaźnik procentowy przekłamuje z rzeczywistym stanem baterii. Robilo się to w starszych telefonach. W nowych telefonach twierdzę ze nie potrzeba tego robić.
mayk3l
Journeyman
Opcje

Witam

Wymieniłem samodzielnie baterię w swoim S10+. Telefon dalej twierdzi w diagnostyce, że bateria ma słabą żywotność, jest jakaś opcja przekonać go, że jest inaczej? Czy może sam to zauważy po pewnym czasie korzystania z telefonu? Od razu odpowiem, nie korzystałem z usług autoryzowanego serwisu bo wiem co robię, a rozbierałem telefon bo okazało się że nie jest wodoszczelny, woda przeszła przez tackę SIM, nie zauważyłem tego, telefon działał poprawnie a po pewnym czasie zaparowały mi aparaty. Z tego powodu zmuszony byłem otworzyć telefon a przy okazji wymieniłem akumulator z racji wieku i tego, że nadażyła się okazja. Co do zanurzenia w wodzie... był na głębokości niespełna 5 centymetrów w zlewie w czystej wodzie z kranu.. więc jest to śmieszne, ale powiedzmy, że miał do tego prawo mając prawie 4 lata. I tak, tacka sim była dociśnięta maksymalnie jak się da... Ale z drugiej strony mógł się utopić na amen, a tak tylko zaparowały aparaty.

0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Spróbuj tak:
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/kod-0228/td-p/6777496

Kolejna sprawa to bateria i producent.
Kupiłeś oryginalną baterię? Jeśli tak, to czy na pewno to oryginał?
Jeśli zamiennik, to tu może być ruletka.
W każdym razie sprawdź najpierw tym kodem.
W wątku masz opisane więcej na ten temat.
Nowa bateria przez pewien czas będzie "uczyła się" jak korzystasz z telefonu (opcja "BATERIA ADAPTACYJNA" w ustawieniach).
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Skoro woda dostala się do środka, a telefon mimo to działa? Nie oznacza ze działa prawidłowo. Jest możliwe ze pracuje na zwarciu, dlatego wyrzuca cały czas błąd baterii.
mayk3l
Journeyman
Opcje
Myślę, że telefon pracuje prawidłowo, był dokładnie wysuszony i po połowie dnia użytkowania nie widzę, żeby działo się coś podejrzanego. Co do błędu to nie jest jakiś "błąd baterii" że pokazuje mi się to w powiadomieniach, tylko w diagnostyce jest informacja, że żywotność jest słaba i zalecana jest wymiana. Jakbym tam nie wchodził to bym tego nie zauważył. Ja myślę, że to ma związek z tym, że telefon liczy ilość cykli i po prostu ta ilość przy wymianie baterii się nie zresetowała i stąd tak twierdzi. Pytanie jak to zresetować? Kod *#0228# nie działa. Będę jeszcze próbował sposobu z linku od analyzer65 żeby rozładować baterię i ładować do pełna itd. A co do oryginalności to pewności w 100% nie mam, jedynie uważam że jest oryginalna, bo sprzedawca tak deklarował, nie była tania (nawet chyba bardziej opłacałoby mi się oddać smartfon do serwisu, ale z powodów które wymieniłem zająłem się nim sam) oraz pudełko było zaplombowane naklejkami Samsunga a sama bateria wygląda identycznie jak ta wyciągnięta. Miałem do czynienia z podróbkami w innych telefonach i od razu dało się wyczuć, że energia ulatnia się szybciej, w tym przypadku tak nie jest. Jedynie wolałbym żeby ta ilość cykli była zresetowana, może szkodzi to telefonowi? Ogranicza ilość energii z baterii w celu bezpieczeństwa? Dziękuję za zainteresowanie tematem.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę pamiętać że nie ma czegoś takiego jak wysuszenie telefonu. To się mogło sprawdzać w Noki 3310 Pierwsze co robimy po zamoczeniu na serwisie to wymiana filtrów i czyszczenie wszystkich złącz. To że on działa, to nie oznacza że za miesiąc, czy dwa moze coś wyjść niepokojącego. Co do baterii to w litowo jonowych i polimerowych nie ma już pamięci, więc nie liczy sie cykli ładowania, tak samo jak się juz ich nie formatuje. Może Pan spróbować ja skalibrować w nowych telefonach robi się to inaczej niż tym kodem.Screenshot_20230222-121519_Samsung Members.jpg
0 Like