Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdź port ładowania/ USB

(Temat utworzony: 17-10-2020 02:57 AM)
6624 Wyświetlenia
kozacki
Journeyman
Opcje
Od dłuższego czasu wciąż wyswietla mi się komunikat sprawdz port ładowania/USB 
Telefon nie był w ogóle zamoczony mimo to od około dwóch tygodni nie mogę podpiąć kabla 
Mial ktoś z Was podobną sytuację?
0 Like
11 Odpowiedzi
Dominik27
Journeyman
Opcje
miałem coś podobnego. telefon zabrałem że sobą do łazienki, jak zawsze, brałem prysznic, na telefon na 💯 nie trafiła żadna kropla. lecz później przy podłączeniu słuchawek (rozmawiam przez przewodowe słuchawki) dostałem komunikat by osuszyć port USB bo jest wykryta wilgoć, może to potrwać nawet kilka godzin, i nie można nagrzewać urządzenia (chodziło chyba o suszarkę). za jakieś 3 godziny spróbowałem powtórnie, było to samo. dopiero na następny dzień to się poprawiło. w twoim wypadku, mi się wydaje, trzeba udać się do serwisu...
0 Like
kozacki
Journeyman
Opcje
U mnie po prostu leżał na stole i się aktualizował, a komunikat nie gaśnie od dwóch tygodni..
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @kozacki !
Spróbuj wykonać zabieg wipe cache partytion. Nie usuwa on żadnych danych z telefonu. Jeżeli on nie pomoże to przywróć ustawienia fabryczne telefonu bez przywracania danych z kopi zapasowej (jeżeli możesz sobie na to pozwolić). Zabieg ten niestety usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą aplikacji Smart Switch.

Poradnik:https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...
0 Like
kozacki
Journeyman
Opcje
Telefon był uruchamiany ponownie oraz przywracany do ustawień fabrycznych kilkukrotnie, niestety nie pomogło
wipe cache jak się ma odnośnie gwarancji? nie przywali się nikt o ingerenecje w system?
0 Like
tomito
First Poster
Opcje
Miałam dokładnie taką samą sytuację, z tym ze mój telefon ładował się normalnie kiedy był wyłączony, samo przeszło po jakimś miesiącu.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
kozacki
Journeyman
Opcje
przeszło tak po prostu z dnia na dzień czy zauważyłeś że poszła np jakas kolejna aktualizacja ?
0 Like
tomito
First Poster
Opcje
Wydaje mi się ze przeszło po samo, ale na pewno była w międzyczasie jakaś aktualizacja.
0 Like
kozacki
Journeyman
Opcje
ok, dzięki za pomoc
0 Like