Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wykryto wilgoć w porcie ładowania

(Temat utworzony: 27-01-2022 03:29 PM)
11398 Wyświetlenia
Rober1203
Explorer
Opcje
Od kilku dni nie mogę ładować po kablu bo mam komunikat o wodzie w porcie ładownia .Telefon nie był zmoczony a jedynie końcówka ładowarki.Przywrócenie ustawień fabrycznych nie pomogło.
0 Like
13 Odpowiedzi
Pawel1605
Voyager
Opcje
Witam @Rober1203, myślę że telefon trzeba dać do serwisu Samsunga, lub można jeszcze zrobić hard reset.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Rober1203 Witam. Zanim oddasz telefon do serwisu. Możesz zrobić parę rzeczy sam. Poczekaj az woda wyparuje, zastosować izopropanol do elektroniki i wymyć gniazdo. Jeśli to nie pomoże wtedy można go oddac. Resety tu nic nie pomogą.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Rober1203  Witam 

Tak jak pisze @_Technik_  na początek trzeba się upewnić czy port jest słuchy i podłączyć inną ładowarkę. 

Rangers1
Explorer
Opcje
Miewałem tak w A5 2017. Czasami zwłaszcza w zimie jak wrócisz do domu zawilgotnieje gniazdo ładowania ponieważ para wodna skondensuje się w gnieździe USB z uwagi na różnicę temperatur. Spróbuj podsuszyć delikatnie suszarką lub połóż telefon na kaloryferze na chwilę.
0 Like
RafałTm
Navigator
Opcje
Witam od trzech dni, codziennie pokazuje mi się taki komunikat. Po zrobieniu Wipe Cache Partition, komunikat znika, ale boję się, że nawet to może w końcu nie usuwać tej usterki. Czy da się jakoś zrobić z tym porządek? Dodam że telefon nie miał żadnej styczności z wodą. 
Android 13

image

0 Like
Paco76
Helping Hand
Opcje
sprawdź tą Informację najlepiej w Autoryzowanym Serwisie, może to być Port Ładowania do wymiany lub Płyta Główna wysiada
Bartek99987747
Explorer
Opcje
Też tak mój tata miał jeśli nie znika musisz wejść w Aplikacje poszukaj aplikacji Port USB i wyczyść Danę i spróbuj lekko potrząsnąć telefonem albo wyszuszyć suszarką port USB
Słejzi
First Poster
Opcje
2 dni mam już powiadomienie o mokrym porcie usb. 
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Proszę wyczyścić port izopropanolem i poczekać aż odparuje i wyschnie, jeśli komunikat nadal będzie się ukazywał, to oznacza że uszkodzeniu uległ czujnik wilgoci, wtedy będzie do wymiany moduł ładowania.