Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Informacja o porcie USB

(Temat utworzony: 13-11-2021 01:12 PM)
1865 Wyświetlenia
PanPe
Apprentice
Opcje
Witam.
Ostatnio bardziej często spotyka mnie sytuacja w której jak podpinam moje S10 do ładowania po kablu wyskakuje informacja że port może być mokry lub zanieczyszczony. O zywiscie za każdym razem sprawdzam czy tak jest i nie ma takiej możliwości. Sytuacja ustępuje jak wyłączę telefon i podłącze kabel ładowania na wyłączonym telefonie. Czy to coś z portem USB C czy oprogramowaniem? 
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PanPe
Apprentice
Opcje
Dzięki ale okazuje się ze po wyłączeniu i naładowaniu telefonu do 100% problem zniknął

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
9 Odpowiedzi
Danny888
Voyager
Opcje
@PanPe czy przy każdym gnieździe USB masz podobną sytuację?
Proponuję sprawdzić tryb połączenia USB w telefonie https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/jak-zmieni%C4%87-typ-po%C5%82%C4%85czen...

oraz zapoznanie się z tym tematem
https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/s10e-problem-z-po%C5%82%C4%85czeniem-usb/td-p/2...

W kwestii problemów z połączeniem telefonu do komputera, zaglądnij do tego wątku https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/dlaczego-smartfon-nie-jest-wykrywany-pr...
0 Like
PanPe
Apprentice
Opcje
Dzięki za odpowiedź aleto nie rozwiązuje mojego problemu. Ja nie mam problemu z podłacxsniem się do kompa ale z komunikatem który się pojawią podczas podłączania telefonu do ładowania. Jak jest wyłączony i chce go podładować to dostaje komunikat że port jest mokry lub zabrudzony.
0 Like
Danny888
Voyager
Opcje
@PanPe Czy podłączenie do każdego portu USB w komputerze daje taki komunikat, inne urządzenia podłączone pod USB działają prawidłowo? Sprawdź inny przewód USB do telefonu. Czy dzieje się to samo. Czy jak ładujesz standardowo przez sieć energetyczną to też są jakieś komunikaty?
0 Like
PanPe
Apprentice
Opcje
Podłączam przez oryginalną ładowarkę lub pod kompa. Mam w domu drugi identyczny telefon i na drugim nie ma takiej sytuacji. Tak sprawdzałem różne porty USB w komputerach. Działo się to samo
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PanPe  Dzień Dobry

Proszę w takiej sytuacji wykonać hard reset urządzenia, na razie nie przywracając kopii zapasowej. 

Danny888
Voyager
Opcje
@PanPe Spróbuj wykonać poniższe kroki: Ustawienia->Aplikacje-> Przycisk filtracji(na wysokości poziomych kropek)->Pokaż aplikacje systemowe-> USBSettings->Domyślna Pamięć->Wyczyść Dane

Zresetuj telefon i daj znać czy pomoglo.
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Na innym kablu spróbuj być może wtyk w obecnym już dogorywa często tak miałem że jak kabel jest zły to albo wolno ładuje albo w ogóle albo nie działa szybkie ładowanie
0 Like
Rozwiązanie
PanPe
Apprentice
Opcje
Dzięki ale okazuje się ze po wyłączeniu i naładowaniu telefonu do 100% problem zniknął
0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
No to fajnie oby na stałe problem zniknął bo czasami sie ucieszysz że sie naprawiło a za jakiś czas znowu to samo :smiling-face:
0 Like