Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung s21 Ultra, brak ostrości na głównym aparacie.

(Temat utworzony: 23-08-2021 03:18 PM)
13162 Wyświetlenia
Abuczem9
Explorer
Opcje
Cześć, spotkał się ktoś z Was z problemem z ostrością na głównym aparacie (dalekosiężny i zoom bez problemu)? 
Nie wiem czy to wina niedawnej aktualizacji czy jakieś uszkodzenie telefonu ale zauważyłem, że przy delikatnym "pstryknięciu" w bok telefonu, aparat łapie normalnie ostrość.

Ratuje mnie tylko serwis czy czekać na aktualizacje? Telefon jest mi konieczny do pracy i wolałbym uniknąć odsyłania na gwarancję.

Przejdź do rozwiązania
119 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Fox24 Nie sądzę, aby ta aktualizacja rozwiązała problem. Oczywiście istnieje taka szansa, ale lepszym rozwiązaniem jest próba rozwiązania tego inaczej. Najlepszym wskaźnikiem byłby oczywiście twardy reset, bo jeżeli po tym problem się utrzymuje, to problem może być natury technicznej i musiałbyś oddać telefon do serwisu, żeby tam go zdiagnozowali.

C4mp3R
Explorer
Opcje
Tak jak w tytule, S21 Ultra, brak ostrości w głównym aparacie w trybie 108MP jak i w trybie 12MP. Jedyne co działa to teleobiektyw.

image
12MP x3

image
108MP

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@C4mp3R, Sprawdź działanie manualnej regulacji ostrości w trybie Pro. Jeśli tam problem będzie występował, to uszkodzony jest moduł aparatu i konieczna będzie jego wymiana w serwisie

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

Witam, mam problem z moim samsungiem, gdy chce zrobic zdjecie na 1x aparat sie rozmazuje, lecz gdy dam na aparat szerokokatny lub powiekszenie problem znika, probowalem lapac focus, ale to nic nie daje, prosze o pomoc

image

image

luisCapp
Voyager
Opcje
No bo jesteś za blisko fotografowanego przedmiotu, to normalne że się rozmazuje
0 Like
Nomysz058PL
Voyager
Opcje
Do odległości 10cm obraz będzie rozmazany.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
nie sądze20240505_193229_1000000436_1714930354.jpg
0 Like
Brajanusz
First Poster
Opcje
Cześć, spotkał się ktoś z Was z problemem z ostrością na głównym aparacie (dalekosiężny i zoom bez problemu)? 

Wie ktoś może jak to naprawić czy ratuje tylko serwis?
Telefon mam s21 ultra

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Brajanusz, Większość tego typu przypadków kończy się wymiana aparatu w serwisie.