Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung s21 Ultra, brak ostrości na głównym aparacie.

(Temat utworzony: 23-08-2021 03:18 PM)
12976 Wyświetlenia
Abuczem9
Explorer
Opcje
Cześć, spotkał się ktoś z Was z problemem z ostrością na głównym aparacie (dalekosiężny i zoom bez problemu)? 
Nie wiem czy to wina niedawnej aktualizacji czy jakieś uszkodzenie telefonu ale zauważyłem, że przy delikatnym "pstryknięciu" w bok telefonu, aparat łapie normalnie ostrość.

Ratuje mnie tylko serwis czy czekać na aktualizacje? Telefon jest mi konieczny do pracy i wolałbym uniknąć odsyłania na gwarancję.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Abuczem9
Explorer
Opcje
Wymiana modułu aparatu na gwarancji rozwiązała problem.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

119 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Abuczem9  Cześć 

Czy po aktualizacji wykonywałeś reset telefonu?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz spróbować wykonać hard reset, o którym wspomniał @PrzemekM. Skoro aparat zaczyna poprawnie funkcjonować po lekkim stuknięciu to obawiam się, że to usterka mechaniczna. Jeżeli reset nie rozwiąże problemu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Citizen2020
Voyager
Opcje
Skoro po stuknieciu w telefon ostrość wskakuje to raczej nie wina softu...
0 Like
DOMAR87
Pioneer
Opcje
@Abuczem9 Cześć
Nic nie oddawaj na gwarancję, mam to samo w swoim S21 Ultra i zaczęło się to po sierpniowej aktualizacji. Czyszczenie aplikacji Aparat i Wipe Cache Partition nie pomaga. Hard Resetu jeszcze nie zrobiłem bo nie chce mi się znowu wszystkiego ustawiać od nowa 😒 Ale jeśli Ty zrobiłeś to daj znać czy pomogło ???
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DOMAR87  brak ostrości jest przy robieniu zdjęć z daleka czy z bliska?

DOMAR87
Pioneer
Opcje
@Przemek Tylko na głównym aparacie na zoomie 1.0 czyli tym normalnym trybie.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DOMAR87  Byłeś z tym w serwisie?

DOMAR87
Pioneer
Opcje
@PrzemekM nie byłem ale z telefonem obchodzę się jak z jajkiem dosłownie wiec nie jest to uszkodzenie mechaniczne. Fajnie jakby @Abuczem9 napisał czy po Hard Resecie aparat już łapie ostrość.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DOMAR87  zatem czekamy na odpowiedź 🙂