Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S20FE 5G

(Temat utworzony: 08-11-2020 03:33 PM)
502 Wyświetlenia
ErToM
Student
Opcje

Witam, mam aktualnie Samsunga Note 9, opłaca się zmienić na S20 FE 5g? Czy różnica w użytkowaniu, będzie mocno na plus S20FE 5g? Czy może jednak, się rozglądnąć za czymś innym? Telefon do użytku mocno rozrywkowego, filmy, gry, słuchanie muzyki.

0 Like
4 Odpowiedzi
DeDeSYSTEM
First Poster
Opcje
Każda następna generacja jest lepsza i daje poczucie zadowolenia z użytkowania nowego sprzętu. Jednak wg mnie Note 9 jest na tyle udany, że spokojnie lepiej poczekać jeszcze rok na s21fe. Do tego czasu proponuję wymień baterię w autoryzowanym serwisie. Telefon zacznie bardziej sprawnie działać no i pracować dłużej na 1 ładowaniu co już zmniejszy frustrację starym telefonem jeśli już taka się pojawia 😉 Ja teraz zmieniłem S7 EDGE na Note 10 plus, ale zastanawiałem się nad s20fe i gdyby nie mega cena a Note pewnie byłbym właśnie posiadaczem s20fe.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Korzystałem z modelu Note9 przez kilka miesięcy i byłem bardzo zadowolony z działania tego telefonu. Model S20 FE 5G posiada kilka dużych atutów takich jak procesor Snapdragon 865, duży wyświetlacz z odświeżaniem 120 Hz oraz obsługa standardu 5G. Jeżeli korzystasz dużo z rysika to pozostaje wybór innego modelu jak np. Note10, Note10+, Note20 lub Note20 Ultra.

ErToM
Student
Opcje
Akurat w moim przypadku, rysik nie jest wyznacznikem wyboru. Note 9 był jednym z dwóch telefonów do wyboru, kiedy dwa lata stałem przed zagwozdką, miedzy S9+ a Note 9, i to był wybór eksperymentalny, bo wcześniej korzystałem z S7. Jednak się okazało, że zbytnio z tego rysika, nie korzystam, a już od pół roku, w ogóle. Oczywiście przejście z S7, na Note 9 był mega przesiadką na plus. I tym razem znow staje przed wyborem S20FE czy np. S20+, czy np. między tymi dwoma modelami, nie ma wielkiej różnicy?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Największą różnicą jest zastosowany procesor. W modelu S20 FE 5G znajduje się procesor Snapdragon 865. W telefonie S20+ jest Exynos 990. Według wielu testów Snapdragon radzi sobie lepiej pod dużym obciążeniem. Z drugiej strony S20+ posiada nieco większy wyświetlacz (6,7" vs 6,5") czy więcej pamięci RAM (8GB vs 6GB). Na forum mamy również wątek, w którym posiadacze modelu S20 FE 5G skarżą się na nieprawidłowe działanie wyświetlacza. Musisz podliczyć wszystkie za i przeciw. Jeżeli masz dodatkowe pytania to pisz śmiało.

https://eu.community.samsung.com/t5/galaxy-s20-s20-s20-ultra/problemy-z-ekranem-s20fe-5g/m-p/2262272