03-06-2018 07:15 PM
witam wszystkich
Mam problem z rejestracją w systemie GUARD. Przy podawaniu IMEI wyskakuje komunikat, że podany numer jest nie prawidłowy. Próbowałem na wszystkie sposoby, ale dalej ta sama sytuacja.
Telefon S9+ został zakupiony w sklepie, który bierze udział w promocji.
Proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-08-2018 02:02 PM
Ale wpisujesz tylko 15 cyfr, bez żadnych ukośników i gwiazdek, prawda? Jedyna poprawna forma numeru IMEI to właśnie jedynie 15 cyfr bez znaków specjalnych.
05-08-2018 05:09 PM
Tak. Tylko 15 cyfr. Nawet sprawdzałam na jakiejś stronie "CheckIMEI" (albo coś podobnego) - i działa (tzn. rozkodowuje).
Zaraz będę chciała też upomnieć się o dopłatę do starego telefonu - a czytałam, że tam podobnie "IMEI niepoprawny".
Sprawdziłam Edge, Chrome, świeżutki FireFox ... i z samego telefonu. Nic, to samo.
06-08-2018 01:44 PM
W kwestii Guard S9, skontaktuj się z dedykowaną infolinią. Powinni Ci pomóc w procesie rejestracji. Tu masz numer: 801 880 888. Co do promocji, jest to niezależny system i tam już raczej nie będzie problemu.
07-08-2018 04:02 AM — edytowano 07-08-2018 04:02 AM
Witam serdecznie.
Niestety i mnie dotyczy ten sam problem. Kupiłam Samsunga S9 02.08.2018 r. w RTV EURO AGD. Po przyjsciu do domu zarejestrowałam urządzenie w aplikacji Samsung Members. W aplikacji pojawił się kupon WITAJ NOWY który udało mi się pobrać. NIestety problem zaczyna się gdy wchodzę na strone ODKUPU URZĄDZENIA. Po wpisaniu danych adresowych i podaniu nr telefonu zostaje podać NR. IMEI nowego urządzenia. Oczywiście wpisuje nr. z pudełka i ku mojemu zdziwieniu pojawia się że NR. IMEI jest nieprawidłowy i nie jest objęty promocją ale kupon na gwarantowane 600 zł mam w aplikacji.
Ten sam problem pojawia się kiedy chce zarejestrować urządzenie do SAMSUNG GUARD. Po wypełnieniu wszystkich pól zostaje pole w którym podajemy NR. IMEI lecz po wpisaniu komunikat że IMEI nieprawidłowy. Co mam w tym wypadku zrobic?
07-08-2018 09:08 AM
Panowie, wprowadzacie właściwy model telefonu? Można go znaleźć, pobierając aplikacje *info samsung* .
08-08-2018 01:12 AM
Piszę już od piątku do Samsunga na różne adresy które dostałam na infolinii. Jak do tej pory ciągle słyszę że ich bazy nie są zaktualizowane o nowe telefony i że mam czekać na odpowiedz. Ani samsung guard ani odkupimy telefon nie przyjmuje nr. IMEI. Zaczyna mnie męczyć już ta sytuacja. Wielu ludzi pewnie skusiła promocja do zakupu telefonów, nie ukrywam że mnie również. Miałam dostać 400 zł cashback z euronet, 600 zł gwarantowane przy odkupie bo posiadam sunrise gold a tutaj nawet nie można go zarejestrować do Guarda.
08-08-2018 01:21 AM
08-08-2018 02:33 PM
Mam to samo, lecą sobie w kulki. To mój ostatni samsung.
08-08-2018 08:04 PM
@mattimac @beataolszewska a spróbowaliście zastosować się do tego co napisał @Matiu_91.
Na początku sprzedaży dziewiątek również należało wpisać samodzielnie i poprawnie model telefonu. Nie zawsze był on poprawnie rozpoznawany przez skrypt strony. Pamietajcie, że jest kilka wersji modelowych dziewiątek i mają one różne oznaczenia. Czasami potrzeba wpisania pełnej wersji modelu, nie tylko ogólnego oznaczenia jakim jest SM-G960F/FD lub SM-G965F/FD. Pełne oznaczenie modelu wyglada tak SM-G965FZPDXEO, tak SM-G965FZKDXEO albo nawet tak SM-G965FZBDXEO.
Sprawdżcie zewnętrzną aplikacją Phone INFO jaki macie model, wpiszcie go ręcznie i sprawdżcie, czy przejdzie IMEI.
08-08-2018 08:23 PM
@Szewcu72 bzdury gadasz. W czasie wpisywania w formularz modelu pokazują się podpowiedzi z których MUSISZ wybrać pełny model (to co wspomniałeś). Wybrałem dokładnie to co jest na fakturze jak i co pokazuje Phone Info w sekcji CSC i DALEJ jest problem.
Samsung to dno jeśli chodzi o testowanie tak banalnych rzeczy jak formularze, każdy to ma gdzieś i wypuszczają na produkcję byle co.
P.S. Próbowałem też z Chrome zamiast Firefoxa i to samo.
Napisałem maila i po paru godzinach wprowadzając dokładnie to samo udało się właśnie zarejestrować.