Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Guard - problem z IMEI

(Temat utworzony: 03-06-2018 07:15 PM)
6844 Wyświetlenia
Matiu_91
Journeyman
Opcje

witam wszystkich

Mam problem z rejestracją w systemie GUARD.  Przy podawaniu IMEI wyskakuje komunikat, że podany numer jest nie prawidłowy. Próbowałem na wszystkie sposoby, ale dalej ta sama sytuacja. 

Telefon S9+ został zakupiony w sklepie, który bierze udział w promocji.

Proszę o pomoc

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Matiu_91
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

A zrób screena z zakładki "Informacje o oprogramowaniu" tak, aby było widać "Wersję oprogramowania dostawcy usług".

Być może to "coś sprowadzanego na boku". :winking-face:

Proszę Screenshot_20180604-192936_Settings.jpg

Poradziłem sobie. 

Zmieniłem przeglądarkę na chrome i przeszło bez problemu. Temat do zamknięcia:)

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

36 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdzałeś poprawność numeru IMEI. Ten w telefonie z tym na pudełku i co to za sklep?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Matiu_91
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):
Sprawdzałeś poprawność numeru IMEI. Ten w telefonie z tym na pudełku i co to za sklep?

Tak zgadza się, chociaz w telefonie mam 2 numery IMEI bo to dual SIM, ale podaje ten z pudełka. 

Euro RTV agd. Co moze być nie tak ? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Wprowadzasz pierwszy nr IMEI i właściwy model urządzenia?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Damian K
Hotshot
Opcje

@Matiu_91 rozumiem, że nr IMEI wpisujesz bez ukośników i gwiazdek - wyłącznie 15 cyfr?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
Matiu_91
Journeyman
Opcje

Model jest poprawny bo sprawdzałem nawet aplikacja *info samsung*. W rejestracji były 3 różne modele s9+ i podałem zgodnie z tym co bylo. IMEI wpisany pierwszy z telefonu jak i ten sam z pudełka bez gwiazdek i ukosnikow.  Skąd taki błąd, że jest nie poprawny? Na pewno podaje prawidłowy.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

A zrób screena z zakładki "Informacje o oprogramowaniu" tak, aby było widać "Wersję oprogramowania dostawcy usług".

0 Like
Rozwiązanie
Matiu_91
Journeyman
Opcje

@Szewcu72  napisał(a):

Proszę Screenshot_20180604-192936_Settings.jpg

Poradziłem sobie. 

Zmieniłem przeglądarkę na chrome i przeszło bez problemu. Temat do zamknięcia:)

Szewcu72
MegaStar
Opcje
Podaj informację, która stwarzała takie problemy. Może przydać się innym.

0 Like
goshaczek
First Poster
Opcje

Witam.

Ja mam caly czas ten problem.

Edge, Chrome (wyczeszczenie przeglądarki) - nic, cały czas IMEI niepoperawny.

0 Like