Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoczynny restart telefonu

(Temat utworzony: 20-01-2022 10:26 AM)
12883 Wyświetlenia
eMRMR
Explorer
Opcje
Cześć, od początku użytkowania zdarza się, że mój S21 samoczynnie, czasem kilka razy dziennie restartuje się. Na początku myślałem, że to proces związany z pielęgnacją urządzenia, ale taka opcja jest wyłączona. 
Czy wiadomo co można zrobić w tej sprawie?

image

Zrzut błędu. 
203 Odpowiedzi
steephan
Pioneer
Opcje
Wypiernicze ten telefon jak będę musiał robić reset po każdej aktualizacji. Przywracanie kont na autheticator to koszmar. Nie moeiac o tym że logowanie do kazdej apki inne...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem, że ponowna konfiguracja może być czasochłonna, ale nic więcej nie wymyślimy na forum. Możesz ewentualnie skorzystać z usług serwisu, ale tam również dane zostaną usunięte.

Members_z3uRx1s
First Poster
Opcje

Po tej twojej radzie jest jeszcze gorzej. Restart praktycznie co chwile, ledwo zdąrzy się uruchomić

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_z3uRx1s, w tym przypadku niezbędna będzie wizyta w autoryzowanym punkcie serwisowym: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

TomaszH_
Pioneer
Opcje
Czytałem kiedyś że podobny problem już występował u innych ale na Androidzie 12. U mnie S21 FE zrestartował się samoczynnie podczas próby odebrania połączenia. W historii połączeń nie ma śladu połączenia przychodzącego więc nawet nie wiem kto do mnie dzwonił. Mam Androida 13 z wszystkimi poprawkami. Wipe cache był robiony po aktualizacji do Androida 13. Dla mnie takie zachowanie jest niedopuszczalne w telefonie za ponad 2000 zł. Samsung musi mieć gigantyczny problem z softem bo podobne objawy były opisywane przy s22 ultra. 
0 Like
Tommy333333
Pathfinder
Opcje
Android jest Systemen wrażliwym na aplikacje i strony internetowe które mogą zawierać wirusy, więc trzeba bardzo uważać jakie aplikacje się instaluje i jakie strony się przegląda. Osobiście korzystam z Android od 4 lat wcześniej ios i nigdy nie miałem podobnych sytuacji, a zapewne w tym leży problem. Proszę sprawdzić czy nie nie ma jakiejś szkodliwej aplikacji zainstalowanej na telefonie i przeskanować telefon przez porządny antywirus dostępny w google play.
0 Like
just2red
Voyager
Opcje
Problem lezy po stronie androida 13. Mialem ten sam problem i dopiero kolejna aktualizacja to naprawila. Tak samo podczas rozmowy telefon sie zawieszal i uruchamial ponownie takze to nie wina wirusa czy szkodliwej aplikacji. Obstawialbym buga androida i radzilbym zglosic ten blad do samsunga jesli wyswietli sie komunikat o bledzie.
0 Like
Jooohny
Journeyman
Opcje
Witam, od pół roku posiadam S21 FE po około dwóch tygodniach od zakupu pojawił się problem z samoczynny restartem telefonu. Częstotliwość restartów była na poziomie jednego na kilka dni, liczyłem że jakaś aktualizacja to naprawi ale nic się nie zmieniało.
Widziałem że dużo ludzi spotkało się z tym problemem, polecano robić wape cache i inne takie, u mnie one nie podziałały. Ostatnio telefon zaczął się restartować dużo częściej, około kilkanaście razy na dobę. Postanowiłem zrobić hard reset co też nie pomogło. Zostało mi oddać telefon do serwisu z domu i tu rodzi mi się kilka pytań.
1. Telefon mam oddać w pudełku że wszystkimi rzeczami które w nim się znajdowały orginalnie?
2. Jak zapakować telefon przed wręczeniem kurierowi i czy on sam będzie miał jakąś nalepkę żeby go jakoś oznaczyć.
3. Czy dołączać paragon do wysyłanego telefonu?
4. Jest napisane aby zdjąć szklo ochronne, ja posiadam folię, to też mam ją ściągnąć? Ona nic nie utrudniania, a nie wiem czy będę ją mógł spowrotem założyć.
5. Czy jest jakaś możliwość abym musiał coś dopłacać za naprawę jeśli jest to wada fabryczna, posiadam wykupione Play360.
6. Co w przypadku gdy nie będzie się dało naprawić i dostanę nowy telefon z nowym imei, a na paragonie będę miał stary.
7. Co jeśli telefon wróci z serwisu a problem nadal będzie występował?
8. Jak przygotować telefon, aby serwisant nie miał dostępu do moich rzeczy, czy hard reset przed wysłaniem wystarczy?
Jeśli oddawał ktoś telefon do serwisu, najlepiej z tą samą wadą chętnie posłucham jak udało się to naprawić.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Jooohny Wszystko zależy od tego w jaki sposób oddajesz telefon do serwisu. To co serwis wymaga przy naprawie to samo urządzenie oraz dokument gwarancyjny - najczęściej dowód zakupu czyli faktura/paragon.

1. Jeżeli wysyłasz kurierem to najwygodniej go włożyć do oryginalnego pudełka. Jest wtedy najlepiej chroniony.
2. Kurierzy mają swoje nalepki. Twoim zadaniem jest tylko opakować sprzęt. Czasem może pojawić się prośba o zapisanie numeru naprawy na przesyłce i to wszystko.
3. Musisz dołączyć jakiś dokument gwarancyjny. Możesz przesłać oryginalny paragon, bądź jego kopię.
4. Możesz zostawić folię, ale serwis i tak na pewno ją zdejmie. Takie folie są już niemożliwe do powtórnego wykorzystania.
5. Jeżeli telefon ma uszkodzenia mechaniczne, to możesz zostać poproszony o pokrycie kosztów naprawy tych uszkodzeń, aby można było później dokonać napraw gwarancyjnych. Jeżeli chcesz skorzystać z ubezpieczenia to wczytaj się w jego warunki. Najczęściej trzeba oddać urządzenie wtedy nie do serwisu, a bezpośrednio do  ubezpieczyciela.
6. Wraz z nowym telefonem dostajesz dokument o przekazaniu go w Twoje ręce. To będzie nowy dokument gwarancyjny.
7. Trzeba oddać do serwisu raz jeszcze z reklamacją naprawy.
8. Wystarczy, że zrobisz hard reset. Serwisy standardowo same kasują dane, ale możesz to zrobić samemu.