09-08-2021 09:48 AM
Witam
Kupiłem uzywanego Galaxy s20 FE 5g. Zauważyłem, ze korzystając z internetu przy pełnym zasięgu czasami zawiesza sie internet. Odblokowuje sie po kilku minutach albo poprzez wlaczenie i wyłączenie trybu samolotowego - od razu łapie zasięg i internet dobrze dziala. Na WiFi nie ma takiego problemu. Jakies pomysły zeby temu zaradzić?
09-08-2021 10:31 AM
Spróbuj na początek wykonać reset ustawień sieciowych. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzenia ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Sprawdź również czy problem występuje na innej karcie SIM.
10-08-2021 08:58 AM
Niestety reset nie pomógł. Sprawdzę dzisiaj kartę żony, ale na poprzednim tel wszystko mi działało. Po wlaczeniu i wyłączeniu trybu samolotowego wszystko smiga az miło przez 3-4 minuty po czym znowu potrafi sie zawiesić, jakby sam modem sie zawieszał. Co do połączeń telefonicznych - 0 problemów
10-08-2021 09:02 AM
Wykonaj również wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Instrukcję znajdziesz w poniższym wątku.
Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...
13-09-2021 05:22 PM
Niestety tez nie pomoglo. Dalej są te zwiechy internetu mobilnego, jak wlacze i wylacze tryb samolotowy to znowu pięknie smiega. Po kilku minutach znowu zwiecha. Na WiFi 0 kłopotów.
13-09-2021 08:01 PM
Czy problem występuje również na innych kartach SIM? Napisałeś wcześniej, że sprawdzisz, ale nie potwierdziłeś czy tak jest.
16-09-2021 01:25 PM
Zauważyłem coś podobnego u siebie... Moim zdaniem to problem z przełączaniem 5G, LTE. W 5G mam brak mi jednej kreski - prędkości pobierania do ok. 26Mbps. Zmieniłem tryb na LTE i jak ręką odjął. Mam pełny zasięg lub brak jednej kreski, ale prędkości od 60 do 117Mbps. Skończyły się zwiechy. Według mapy operatora jestem już za granicą sygnału 5G, ale za to mam w tym obszarze agregację 4 pasm LTE.
15-10-2021 12:15 AM
W końcu udało mi się sprawdzić na karcie żony, ta sama sieć - Play. Problem jest taki sam. Wyłączyłem juz tez 5g, probowalem nawet bez LTE - problem taki sam. Jeszcze jakieś pomysły? Może zła konfiguracja z siecią play?
15-10-2021 03:56 PM
@Nowakko23 sprawdź, czy masz poprawnie ustawione punkty dostępu sieci:
Ustawienia>Połączenia>Sieci Komórkowe>Nazwy Punktów Dostępu Sieci.
15-10-2021 07:33 PM
Możesz jeszcze wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...