Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung s20 FE 5G - chwilowe zawieszanie sie transmisji danych

(Temat utworzony: 09-08-2021 09:48 AM)
3810 Wyświetlenia
Nowakko23
First Poster
Opcje

Witam

Kupiłem uzywanego Galaxy s20 FE 5g. Zauważyłem, ze korzystając z internetu przy pełnym zasięgu czasami zawiesza sie internet. Odblokowuje sie po kilku minutach albo poprzez wlaczenie i wyłączenie trybu samolotowego - od razu łapie zasięg i internet dobrze dziala. Na WiFi nie ma takiego problemu. Jakies pomysły zeby temu zaradzić?

0 Like
17 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać reset ustawień sieciowych. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzenia ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Sprawdź również czy problem występuje na innej karcie SIM.

Nowakko23
First Poster
Opcje

Niestety reset nie pomógł. Sprawdzę dzisiaj kartę żony, ale na poprzednim tel wszystko mi działało. Po wlaczeniu i wyłączeniu trybu samolotowego wszystko smiga az miło przez 3-4 minuty po czym znowu potrafi sie zawiesić, jakby sam modem sie zawieszał. Co do połączeń telefonicznych - 0 problemów

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj również wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Instrukcję znajdziesz w poniższym wątku.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Nowakko23
First Poster
Opcje

Niestety tez nie pomoglo. Dalej są te zwiechy internetu mobilnego, jak wlacze i wylacze tryb samolotowy to znowu pięknie smiega. Po kilku minutach znowu zwiecha. Na WiFi 0 kłopotów.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy problem występuje również na innych kartach SIM? Napisałeś wcześniej, że sprawdzisz, ale nie potwierdziłeś czy tak jest.

0 Like
LafarM
First Poster
Opcje

Zauważyłem coś podobnego u siebie... Moim zdaniem to problem z przełączaniem 5G, LTE. W 5G mam brak mi jednej kreski - prędkości pobierania do ok. 26Mbps. Zmieniłem tryb na LTE i jak ręką odjął. Mam pełny zasięg lub brak jednej kreski, ale prędkości od 60 do 117Mbps. Skończyły się zwiechy. Według mapy operatora jestem już za granicą sygnału 5G, ale za to mam w tym obszarze agregację 4 pasm LTE.

0 Like
Nowakko23
First Poster
Opcje

W końcu udało mi się sprawdzić na karcie żony, ta sama sieć - Play. Problem jest taki sam. Wyłączyłem juz tez 5g, probowalem nawet bez LTE - problem taki sam.  Jeszcze jakieś pomysły? Może zła konfiguracja z siecią play?

0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@Nowakko23 sprawdź, czy masz poprawnie ustawione punkty dostępu sieci:
Ustawienia>Połączenia>Sieci Komórkowe>Nazwy Punktów Dostępu Sieci.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz jeszcze wykonać hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...